Победителите в Каменица ФЕН Купа 2013 заминават за Бразилия

Победителите във футболния турнир Каменица ФЕН Купа 2013 заминават за Бразилия. Наградата им ще е посещение на мач на стадион "Маракана" в Рио де Жанейро. Това стана ясно на официалната пресконференция преди старта на турнира, която бе днес в НДК.

 

Мачовете започват още този месец и ще се играят с новата топка на "Адидас" - "Кафуза". Името идва от карнавал, футбол и самба. Със същата топка ще се играе и в Купата на конфедерациите през лятото.

 

Заедно с шампионите за Бразилия ще пътува и един фен, който ще спечели пътуването като награда и ще има възможността да вземе със себе си двама свои приятели.

 

Събитието за старта на тазгодишната кампания уважиха много приятели на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България, сред които председателят на БОК Стефка Костадинова и представителите на легендарното „златно поколение” от САЩ ’94 Йордан Лечков и Трифон Иванов, който е и лице на тазгодишната кампания и „звезда” в новото рекламно видео за турнира, което вече се върти в рекламните блокове.

 

Трифон обясни простичко каква е емоцията в Каменица ФЕН Купа.

 

"Каменица" и партньорите им дават толкова много награди - шапки, телефони, лаптопи, телевизори. Знаете ли колко се радват хората, които спечелят награда на турнира. Веднъж стоях до едно момче и то каза: "Хей, спечелих!" Усмихнах се и му отговорих: Че нали си дошъл тук! Как няма да спечелиш", сподели искрено Трифон.

 

„Единадесетото издание на Kamenitza Фен Купа продължава да се развива и надгражда традициите си. Като най-любимата марка бира и през 2013 Kamenitza ще предложи най-вълнуващия футболен турнир на феновете в цялата страна”, обяви в приветствените си думи генералният директор на „Каменица” АД Драган Радивоевич.

 

„Вярваме, че за да спечелиш Kamenitza Фен Купа, трябва да си не само добър футболист, но и добър приятел – точно затова приятелите ще си заслужават голямата награда и ще бъдат заедно на трибуните на "Маракана". С това надграждаме върху направеното до момента и вярваме, че ще бъдем още по-значими на картата на футболна България“, допълни Даниел Петров, бранд мениджър на марката Kamenitza в компанията.

 

Голямата награда и пътуването до Бразилия не е единствената изненада за участниците в единадесетото издание на шампионата. Турнирът става още по-сериозен – с повече участници, повече футболни срещи, допълнителни мачове на осветление и много други нововъведения.

 

Схемата на регионалните полуфинали се променя значително – за разлика от директните елиминации, които до момента определяха местните шампиони, от тази година всички тимове, преминали през предварителните квалификации, ще играят поне по три мача в груповата фаза, след което най-добрите два тима от всяка група ще се класират напред до определянето на регионалния шампион и неговия подгласник. Така се очаква броят на участниците в турнира да стане 20 000 и да се изиграят с 50% повече мачове. Запазват се форматът за класиране на финала – двата най-добри отбора от всеки регион отиват на Големия финал в началото на септември в Сливен.

 

По време на откриването домакинът на предстоящите финали Йордан Лечков лично обяви, че ще очаква първенците и ще им предложи професионални условия в началото на септември.

 

Дотогава обаче първият регионален полуфинал ще бъде в края на април, а домакин за първи път в историята на Kamenitza Фен Купа ще бъде Кюстендил. Още един град ще приеме за първи път регионален полуфинал и това ще бъде градът на шампионите от Лудогорец, Разград.

 

За втора поредна година в историята на Kamenitza Фен Купа на всички регионални полуфинали ще присъстват с допълнителни инициативи и официалните партньори adidas, GLOBUL, Samsung и Ford Moto-Pfohe. С помощта на футболната легенда Лечков спортният маркетинг мениджър на adidas г-н Сердил Гьозелекли, който пристигна у нас специално за старта на Kamenitza Фен Купа, представи и официалната топка за турнира – същата като тази, с която ще играят големите звезди в „малкото световно първенство” през лятото.

 

„Дългосрочното партньорство на adidas и Kamenitza премина на ново ниво. Тази година участниците в турнира ще играят с топката за Купата на конфедерациите 2013 adidas Cаfusa. Освен това, четирима състезатели ще посетят и родното място на Adi Dasler (б.р. Адолф Даслер, създателят на "Адидас"), както и „сърцето на adidas” - Херцогенаурах, Германия“, заяви г-н Сердил Гьозелекли.

 

Adidas Cafusa е създадена специално за надпреварата в Бразилия, а премиерата й в региона е на предстоящото световно първенство по футбол U-20 в Турция в края на юни. Още преди това „приятелите от квартала” ще реализират попадения с adidas Cafusa. Лечков даже показа завидни умения с топката още на сцената, предизвиквайки водещия Иво Райчев да пожонглират заедно.

 

Райчев се справи отлично не само с футболното предизвикателство, но и със задачата да води официалната пресконференция заедно с колегата му от радио-ефира Мишо Дюзев.

 

От GLOBUL и Samsung са предвидили много атрактивни награди и технологични джаджи. Тази година GLOBUL отново ще подари футболно пътуване за мач на "Олд Трафорд", като наградата ще получат двама късметлии – един фен и един участник в турнира. Ford остава официален превозвач на Kamenitza Фен Купа. По време на събитието управителят на Ford Moto-Pfohe, Димо Николов, сподели, че е „впечатлен от ентусиазма в залата” и похвали „Каменица” АД за „завидните усилия и възможността единадесет поредни години да подкрепя една толкова хубава традиция”.

 

По традиция всички участници и фенове могат да открият снимки и видео от предстоящото издание на турнира във Facebook на www.facebook.com/kamenitzafancup, а всички новини и нормативни документи са достъпни на официалната страница www.kamenitza.com.