Добруджа

Добруджа има нужда от финансова помощ

Кметът на Добрич - Йордан Йорданов коментира ситуацията в Добруджа и заяви, че клубът има нужда от финансова помощ.

 

"Клубът има нужда от опресняване на всичко, има нужда от промяна и най-важното - от прозрачност. Важно е хората, които се интересуват отфутбол, да са наясно какво се случва в клуба". 

 

Той отново подчерта, че клубът става общински на 7 септември и чак тогава общината ще има досег до него. Към днешната дата той си има УС, който си взема решения, каза кметът, но призна, че въпреки това исканията към тях не са спрели. Главният счетоводител и треньорите са били ангажирани с разчета за средствата които са нужни за ДЮШ и за мъжкия отбор. След като бъдат представени пред кмета, ще се направи план как ще се превеждат сумите.

 

Кметът уточни, че към момента Управителния съвет на клуба има задължението да изплаща заплатите. Ние ги превеждаме пари за това, но не е гаранция, че цялата сума се оползотворява за това. Една част могат да отидат за транспортни разходи. Когато клубът стане общински, вече ще знаем, че ако преведем едни пари за заплати, те наистина ще отидат за тази цел. Общо взето през последните седмици не спираме да превеждаме пари на футболния клуб, за да си изчистят задълженията, които имат към треньори. Знам, че футболистите не в момента не са получили заплати, но те ще ги получат, увери кметът.

 

Той вече е установил контакт с председателя на УС на клуба Валентин Василев, като двамата предстои да се срещнат в близките дни, за да се уточнят ангажиментите до провеждането на Общото събрание на 7 септември.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK