Черноморец Балчик Добруджа

Балчик приема дербито на Североизточната трета лига

Основно реконструираният, обновен, уникален стадион в Балчик ще бъде арена на дербито на Североизточна Трета лига между местния Черноморец (миналогодишен първенец на нашата "В" група) и ДОБРУДЖА 1919 от областния център Добрич.

 

Уникалното на стадиона е естественото му вкопаване в скалите, което му осигурява много добра акустика и съответно е подходящ за провеждане на концерти. Такива са едва шест стадиона в света, сред които съоръжения в Бразилия, Испания, Ирландия. Голямата трибуна е с точен капацитет от 2618 седящи места. По проект са предвидени също изграждането на козирка, покриваща по-голямата част от трибуната, както и електрическо осветление. От другата страна се запазва укрепената стара по-малка каменна трибуна, изградена изцяло от характерния и познат за района т. нар. балчишки камък. Там са предвидени да са разположени коментаторски пулт и местата за журналисти. Зад едната от футболните врати е построена огромна сграда - на първия етаж се намират съблекалните и останалите прилежащи помещения, на втория етаж е многофункционалната спортна зала, а в дъното - хотелска част. Зад другата врата на терена се открива прекрасна панорамна гледка към Черно море и курортните ни комплекси Албена и Златни пясъци.


Стадионът е изграден изцяло с приходи от капиталовата програма на община Балчик. Първоначално сумата за изпълнение е около 3,5 млн. лв.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK