Кариана (Ерден)

Капитанът на Кариана пред F24: Имаме страхотен шеф и колектив! Шансът да влезем във Втора лига е много голям

Капитанът на Кариана Ерден Евгени Игнатов се съгласи да даде интервю пред FOOTBALL24.BG в което бяха засегнати и доста интересни теми.

Известният с прякора си Бамзе футболист има богата кариера и няколко сезона в "А" група, като е преминал през тимовете на Чавдар Етрополе, Сливен, Спортист Своге, Видима Раковски и Академик Свищов.

Той е част от проекта Кариана на практика от началото му и успя да се превърне в големия лидер в състава на Георги Владимиров.

- Преди година проектът Кариана бе доста подценяване и се смяташе, че нещата няма да имат прогрес, но само броени месеци след това се виждат резултатите - отборът е най-добър в своята трета лига - Северозападната, и успя да изпревари Литекс за първото място на полусезона. Как оценяваш като капитан на тима представянето на тима през полусезона?
- Проектът Кариана може да бъде подценяван, докато не се види с четири очи как се работи и къде се работи. При нас всичко е на професионално ниво и резултатите са на лице. Представянето на отбора до момента мога да кажа, че е почти перфектно. Загубихме само няколко точки в мачовете с по-слаби противници и като цяло това ни бяха грешките. Трябваше да вземем пълен актив в тях. 

- Според теб единствено Литекс ли може да ви бъде конкурент за влизане в професионалния футбол? Има ли огромна нагласа в отбора за гоненето на тази цел и как оценяваш шансовете на Кариана да влезе в проф. футбол за първи път в историята си?
- Да, Литекс ни е прекият конкурент, който може да ни спре. Не трябва обаче да подценяваме и отбори като Левски и Севлиево и т.н, но мисля, че единствено ловчанлии са големият ни конкурент за първото място. Нагласата е една за всички в отбора и ще се състезаваме да бъдем наесен в професионалния футбол. Шансът пред нас е голям! 

- Не е тайна, че имате страхотен колектив. Как за толкова кратко време успяхте да се сработите толкова добре.
-  Първото нещо, което прави отбора добър колектив, е че нямаме така наречените звезди в него. Всички сме еднакво добри футболисти и за това идват и резултатите. 

- Имате няколко нови момчета. Какво ти е мнението за тях и познаваш ли ги като футболисти?
- Не ги познавам още толкова добре, но се надявам, че щом са взети в отбор, значи имат нужните качества да са при нас. 

- Ще те питам нещо и от кухнята. Не са тайна големите банкети, които вдига отборът. Нещо наглед толкова малко обаче всъщност се оказва, че сплотява целия отбор. Съгласен ли си с това?
- Наистина имаме по-често банкети и сплотяваме колектива, но това се дължи само на нашия шеф Милан Йосифов, който се грижи всичко при нас да е перфектно. 

- До къде стигат амбициите на Евгени Игнатов в професионален план?
- За момента единствената ми амбиция е да помогна на проекта Кариана да влезе в професионалния футбол. За тази цел трябва да съм жив и здрав и си го пожелавам. Така ще мога да помогна амбицията да стане реалност и до няколко месеца да бъдем във Втора лига. 


Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK