Милан

Рууд Гулит разкри тайната зад успехите на Милан от началото на 90-те

Легендата Рууд Гулит разкри колко силни са били „росонерите” в защита в началото на 90-те години. По това време Милан беше най-добрият отбор в Европа. Гулит стана част от клуба през 1987 година и помогна за спечелването на не малко трофеи на домашната и международната сцена. Той бе част от феноменалния отбор на Милан, който спечели КЕШ в два поредни сезона през 1989 и 1990.

 

Наставник на италианския гранд по това време е Ариго Саки. Той е считан за ключов елемент за успехите на отбора, славейки се с отличната си организация и вълнуващите атаки. Гулит, Ван Басте и Рийкард се грижиха за отбелязването на головете, а Малдини и Барези за опазването на вратата от голове.

 

„Ариго Саки беше изпреварил времето си. Той бе майстор на организацията. Тайната беше повторението на тренировъчни упражнения. Нападахме 11 срещу 6, двама централни полузащитници и четирима бранители и никога не вкарвахме. Тогава Саки махаше халфовете и дори тогава не успявахме да вкараме, защити беше толкова добре организирана, че можехме само да стреляме от разстояние”, заяви Гулит.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK