Черно море

Черно море с удар от Чехия и Словакия

Черно море ще привлече още двама футболисти преди старта на шампионата. Това са офанзивните халфове Филип Хлупик и Хосе Лопес Пируло, стана ясно от съобщението на Георги Иванов-Гонзо.

 

Хлупик е чех и идва от местния Словачко, където е изиграл 61 мача и е отбелязал 6 гола, а испанецът Пируло идва от словашкия Сеница.

 

 

Испанецът е 24-годишен, а чехът 26 годишен. Гонзо обяви, че те няма да минават пробен период, а направо ще подпишат договори, ако, разбира се, медицинските им изследвания са добри.

 

 

 

„С привличането на тези двама футболисти ще приключи нашата селекция. За съжаление се разминахме с Мариян Огнянов и той остава в Нефтохимик. Водихме преговори с него в последните 2 месеца, прие нашите условия, но Нефтохимик искаха трансферна сума за него. Смятахме да я платим с парите, с които Академика трябваше да ни даде за Уго Секо, но нещата се проточиха и всичко пропадна. Когато се водят преговори между три страни, не винаги и трите мнения съвпадат“, отсече Гонзо.

 

 

Той уточни и причината, поради която Уго Секо се прибра в родната Португалия, а тя е, че майка му е тежка болна и иска да е близо до нея.

 

 

 

„За съжаление вече при нас няма да играе един много добър футболист, който с нестандартните си хрумвания и отигравания, много често наклоняваше везните в наша полза“, каза Георги Иванов.

 

Той допълни, че е доволен от подготовката в Гърция:

 

 

„Условията, които ни предоставиха домакините, бяха много добри. Можехме да се готвим по план. Единствено съперниците за контролите не бяха на нужното ниво, но с оглед това, което исках от футболистите, а то е повече да задържаме топката, беше добре, че го направихме срещу по-слаби съперници. Предварително знаехме, че гръцкото първенство е в разгара си и няма как да играем с елитен тим“.

Меридиан мач

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK