България

Паметник с номер 3, топка и трикольор в памет на Трифон Иванов

На 13 февруари се навършва година от смъртта на „железния“ защитник Трифон Иванов. Паметник с номер 3, топка и трикольор сложиха на гроба на Туньо, пише „24 часа“.

 

 

 

Стилизираната каменна композиция е висока около 1.50 м, на нея няма посвещение, а само имената на футболиста. Работата все още не е довършена, тъй като на гърба на монумента личи място за снимка, но тя не е поставена. Панихидата ще е в събота в гробищния парк на старопрестолния град. За помена от Германия си идват дъщерите на Трифон Иванов – Марина и Галина, казаха близки до семейството.

 

 

Точно в деня, когато Туньо си отиде от този свят – 13 февруари, общината във Велико Търново и Зоналният съвет на БФС ще открият паметна плоча с името му на входа на стадион „Ивайло“.

 

 

 

Със сигурност на откриването ще присъства майката на Трифон – Маринка. Засега не е ясно дали ще успеят да го почетат съотборниците му от шеметното футболно лято в САЩ 94.“Всички си имат служебни ангажименти, не зная кой ще успее да дойде, но аз ще ги представлявам, нали съм от това поколение“, каза Бончо Генчев, който наследи Трифон на поста председател на Зоналния съвет.

Източник: „24 часа“

Sport-vt.com

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK