Стоук Сити Уест Бромич

13 играчи от Висшата лига хванати с кокаин и екстаци

Футболната асоциация на Англия е хванала 13 футболисти от Висшата лига в употреба на наркотици в периода 2012-2016 година.

 

 

Имената на играчите не се разкриват за тяхна защита. На всеки един му е осигурена рехабилитация, тъй като са употребявали кокаин и екстази като начин на развлечение.

 

 

Единственото разкрито име е на Сайдо Беранио. Настоящият играч на Стоук Сити е изтърпял тайно наказание от 8 седмици в края на 2016 г. Това обаче не спря ръководството на „грънчарите“ да брои 12 млн. паунда през зимата, за да откупи правата на тогавашния футболист на Уест Бромич.

 

 

 

Футболната асоциация е един от малкото ръководни органи, които тестват играчи за употреба на наркотици за развлечение. Очаква се до 2018 г. да бъдат взети общо 5000 проби.

 

 

Положението в Испания е различно, като от Световната антидопингова агенция (УАДА) са притеснени от факта, че в Примера и Сегунда дивисион на практика не са правени допинг тестове през 2016 г.

 

 

Според медиите на Иберийския полуостров едва трима на 1000 футболисти са минали тест през текущия сезон.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK