Милан

Дино Дзоф: Донарума е по-добър дори и от мен

Легендата на италианския футбол Дино Дзоф смята, че вратарят на Милан Джанлуиджи Донарума трябва да остане в Милан и да продължава да се развива. Дзоф вярва, че 18-годишният италианец има по-голям потенциал дори и от самия него.

 

Дино Дзоф е считан за един от най-великите вратари в историята на футбола. Той е единственият италиански футболист, който е печелил Световното и Европейското първенство по футбол.

 

„Виждам, че е по-добър дори и от мен. Той прави изключителни неща, неговото бъдеще е отворено към прекрасна кариера. Стартът на Донарума дава големи надежди. Моят единствен съвет към него е да остане скромен и да опитва да се подобрява. Особено техническите си качества, защото това е нещо, което някои вратари забравят. Засега нещата изглеждат прекрасни.

 

Неговото бъдеще? Той има нужда от сърце и разум. Не трябва да мисли за сериозни промени. Той вече е в небесата. Мисля, че е по-добре за него е да остане в Милан, а после след няколко години може да си направи изводите. Той вече е във велик отбор”, заяви Дзоф.

 

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK