Миньор

Наказаха Миньор с мач без публика

Лоша организация от страна на Рилски спортист доведе до наказание на Миньор. Перничани ще трябва да приемат Вихрен в мача от 20-ия кръг на Югозападната Трета лига в събота пред празни трибуни, стана ясно след заседанието на Дисциплинарната комисия на ЗС на БфС - София, формалната причини за санкцията е доклад на дежурния делегат на срещата между Рилецо и чуковете Велко Попов за инцидент между фенове на двата отбора на трибуните след отбелязване на гола на Миньор в края на първата част. Същото наказание един мач без публика отнесе и отборът на домакините.

 

 

"Няма да коментираме решението на ДК. Тя работи по документи, предоставени от делегата на дадения мач, така че сме длъжни да се съобразим. Имаме обаче претенции към работата на колегите от Самоков, които неглижираха организацията на домакинския си мач и пренебрегнаха изискванията за ред и сигурност. Охраната на срещата бе поверена на няколко възрастни охранители. Час преди двубоя организаторите бяха информирани от наша страна, че от Перник се очакват над 50 наши привърженици, които вече пътуват към стадиона. Необяснимо феновете на Миньор бяха настанени на няколко метра от местните запалянковци вместо в сектора за гости. Не е ясно защо делегатът на БфС не взе необходимите мерки, за да се избегне потенциално нагнетяване на напрежението", заявиха от ръководството на Миньор.

Тема Спорт

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK