Левски

Яблонски: Трябва да си повярваме

Футболистът на Левски Давид Яблонски получи наградата за играч №1 на изминалия кръг в Първа лига след силните си изяви в дербито с ЦСКА.

 

„Искам да благодаря за тази награда. Чувствам се много добре, че победихме, че направихме този обрат. Предходните срещи не ни се получи, затова се радвам много че бихме. Оценявам много тази награда.

 

Почувствах важността на този мач. с момчетата си говорихме с съблекалнята, че това е голямо дерби.

 

Да, защитник съм, но при статистични ситуации е нормално да ходя в наказателното поле и да търся гол. Двама бяхме сами в наказателното поле, играчите на ЦСКА не ни пазиха, успях да ударя с глава и тя влезе в мрежата.

 

Започнахме с трима в отбрана пролетта, за мен това не е проблем, защото в Чехия съм играл по този начин. Сега новият треньор върна четирима защитници, което е по-добре. За мен не е проблем не е проблем да играем в каквато и да е схема.

 

Доста добре ще ни се отрази тази победа. Ще си вярваме повече. Сега имаме по-голямо спокойствие, което ще ни помогне да постигаме по-добри резултати. За мача с ЦСКА треньорът не целеше някаква промяна, а искаше повече битка и характер срещу мача с ЦСКА. Всичко е нормално като процес. Всеки се бори за титулярното си място в отбора.

 

Реално е да се говорим за някакъв обрат в първенството. Когато се раздели на две половини ще срещне Лудогорец още два пъти, трябва да си повярваме. Искаме титлата. Какво ще се получи вече в тези мачове...

 

Първенството в България има качество и класа. Някои от отборите не са чак толкова силни, колкото лидери, но като цяло лигата е качествена и мачовете са качествени сами по себе си.

 

Чувствам подкрепата от феновете и от клуба. Има промяна - в Русия не играх всеки мач, докато тук успявам да съм част от състава във всяка среща”, заяви Яблонски.

 

 

 

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK