Етър Велико Търново

Иван Стоянов: Етър и Септември не отстъпват на отборите в елита

Футболистът на Етър Велико Търново – Иван Стоянов даде кратко интервю пред „Тема Спорт” след победата на „болярите” срещу прекия им конкурент за първото място във Втора лига – Септември.

 

Иване, коментарът ти за успеха над Септември?
- Трудна, но сладка победа. Получи се здрав мач. Теренът бе тежък заради дъжда. Радващото е, че спечелихме и сега се откъсваме малко напред, но да не забравяме, че има още доста двубои до края и че нищо не е решено. Тепърва ни чакат още здрави битки. Първата е следващият кръг срещу Поморие като гост.

В тази връзка колко ценни са трите точки, които взехте, и трите разлика пред втория?
- Хубаво е, че спечелихме и двата си двубоя срещу Септември. Три точки са нищо и трябва да мислим как да ги увеличим. Гледаме мач за мач и се надявам да излезем победители още в следващия кръг срещу Поморие.

Имаш голям опит в елита, какво е мнението ти за нивото на Етър спрямо тимовете в Първа лига?
- Мисля, че Етър и Септември не отстъпваме на някои отбори от елита. Показахме го и в този двубой. При нас има много стабилен колектив. Организацията е на ниво. Разбираме се отлично. Със Станислав Генчев се познаваме отдавна. Човекът е амбициран и иска да се докаже като треньор. Пожелавам му да върви само нагоре, а ние покрай него ще му помагаме. Има голямо бъдеще като наставник. Дойдох в Етър заради него.

Бързо ли се реши на този ход - Втора лига?
- Имах предложения от елита, не искам сега да разкривам имената на отборите, но не съжалявам, че дойдох в Етър. Станислав Генчев ми се обади, играли сме с него и в Лудогорец, и в Монтана, доверих му се и вярвам, че ще успеем да изпълним целта Първа лига. Щастлив съм тук. Изпитвам наслада от играта. Надявам се така да продължаваме и занапред. Да радваме хората в Търново и да побеждаваме.

Какво е мнението ти за нивото на футбола във Втора лига?
- Изиграхме само три мача от подновяването на шампионата, така че е още рано за генерални изводи. Септември, Поморие, Созопол и Локо (София), който няма право на промоция, са много силни. Ще се борим с всички сили за първото място. Не бива да подценяваме нито един съперник и двубой.

Лудогорец е на прага на шеста поредна титла. Виждаш ли в скоро време край на тази хегемония?
- Не мисля, че ще успее някой да ги спре. С класа са над другите отбори, които ги преследват. Там се работи много професионално и постепенно се надгражда.

Смяташ ли, че можеше да останеш и да дадеш още на Лудогорец?
- Можеше да остана още малко, но явно не ми е било писано и така е трябвало да стане. Това важи за още няколко момчета, които бяхме част от отбора и вече не сме там. Същото важи и за престоя ми в ЦСКА.

Защо не остана в Ботев (Пловдив)?
- Такова бе решението на клуба. Минало, заминало. Не искам да се връщам назад. Сега мисля единствено и само за това да помогнем на Етър и да играя в елита с тях.

 

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK