Литекс

Литекс показа, че е по-жив от всякога

Доста хора в София говорят за това как ЦСКА не е ЦСКА, а всъщност е Литекс. Това обаче очевидно не е така и тимът от Ловеч не е "умрял" и пратен в "трета глуха", както се изразяват много футболни "специалисти" с доста съмнителни познания.

Литекс е жив и го има! И не само, че го има, а отново ще гони това, което беше преди. Именно да стига до нови и нови върхове. 

Отборът, който е воден от Живко Желев, поднася сензация след сензация в Купата на България, а снощи всички видяхме "оранжевия" дух. 

Тимът бе тотален аутсайдер срещу Черно море, но само с българи в състава и с много желание и себераздаване успя да стигне до "чудото" - 1/2-финал за Купата на България и елиминиране на "моряците".

Чудо обаче може да бъде пресилено казано, защото Литекс дори и в Трета лига не е случаен отбор.

Живко Желев е събрал доста добри футболисти с опит в професионалния футбол, а някои от имената в състава дойдоха направо от Първа лига - Антоний Балъков и Методи Костов, който Верея искаше неистово да задържи, но той предпочете проекта "Литекс" и се вижда защо.

Погледнете само другите имена. 

В тима е един страхотен млад и школуван вратар като Диян Вълков, който бе твърд титуляр във Верея при Живко Желев през миналия сезон, а през лятото се размина с трансфер в Първа лига.

Там е и опитният Георги Какалов, който изобщо не е за подценяване, а освен това и един от най-добрите бранители във Втора лига за първия полусезон Петко Ганев, който предпочете да напусне борещия се за елита Созопол, за да акостира в Ловеч.

Искрен Писаров, който бе сред най-добрите футболисти на Локо София, сърцатият капитан Иван Иванов, както и други талантливи, а и млади, момчета също правят впечатление.

Живко Желев сглоби един страхотен отбор, който заслужава поздравления за това, което прави.

Освен това в тима се работи професионално и на ниво Първа лига и той може да бъде еталон за много отбори от елита.

Както се казва, където е текло пак ще тече и Литекс е пример за това.

Точно поради тази причина нека феновете на ЦСКА или по-точно някои от тях да не сравняват настоящия им клуб с тима от Ловеч, защото Литекс е жив!

Football24.bg Football24.bg

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK