Милан

Фасоне: Донарума и Райола костваха на Милан €100 млн.

Изпълнителният директор на Милан Марко Фасоне заяви, че Джанлуиджи Донарума и неговият агент ще костват на клуба около €100 млн. заради решението си да не подновят договора на футболиста.

 

18-годишният страж потресе всички фенове на „росонерите” с решението си да не подпише нов договор с клуба. Сегашният му контракт изтича през юни месец догодина, след което той ще стане свободен агент.

 

„Никой не се съмняваше в това, че той има право да вземе това решение. Това си е напълно по правилата. Едно нещо е да е по правилата друго е да работиш с бизнес етика. Горчивината тук е породена от неприятния начин, по който се разви ситуацията. Това можеше да стане без да се вреди на клуба, но напускайки по този начин, те костват на Милан €100 млн.

 

Ако Донарума струва толкова много на 18, това е и защото клуба инвестира в него и имаше смелостта да го пусне в първия отбор. Всичко, което той трябваше да каже е, че не желае да остане и щяхме да подновим договора с подходяща трансферна клауза. Тогава, ако най-важният клуб в света се беше появил, дори и това лято, той щеше да може да плати тази сума.

 

Така това, което Реал Мадрид не ми плати ще се озове в джобовете на неговия агент. Поне аз щях да реинвестирам тези пари в италианския футбол.

 

Всеки път когато разговаряхме лице в лице или по телефона, Джиджо ни уверяваше, че иска да остане. Това беше така два дни преди последната среща с Райола. Агентът от друга страна винаги казваше, че той не е готов да преговаря в този момент. Така, че имаше две различни версии.

 

Като клуб не знам какво повече можехме да направим за да убедим Джиджио и неговото семейство да останат. Опитахме се да му предадем това във всеки наш разговор. Ако той размисли, не само ще е добре дошъл в Милан като клуб, но и от феновете на Милан ще го приемат с отворени ръце. Настроенията могат да се променят бързо.

 

Нямаше заплахи. Нашата позиция е ясна. Донарума не е за продан и Винченцо Монтела ще решава всяка седмица дали да играе. До колкото мен ме касае, той може да играе всеки мач”, заяви Фасоне.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK