България

Борислав Михайлов даде положителна оценка на трикольорите

Президентът на БФС – Борислав Михайлов даде своята оценка на мъжкия национален отбор по футбол в световните квалификации за Мондиала в Русия.

 

„Оценката ми е малко двузначна, защото отдавна не бяхме побеждавали топ отбори. Швеция дори е в първата десетка в класацията на ФИФА и не бяхме я побеждавали от 50 години. Победихме и Холандия, която също е силен отбор! Аз съм играл много квалификации, участвал съм на финалите на три световни и едно европейско първенство. И винаги съм знаел, че не трябва да се губят точки от т.нар. "по-слаби" отбори, защото както виждате вече няма такива. . Ако не бяхме загубили точките от срещата с Беларус, в момента щяхме да имаме големи шансове за плейоф. Така или иначе виждам много положителни неща в националния отбор - налагането на млади момчета, амбициозен треньор и много стегната дисциплина. Националният отбор използва по най-добрия начин условията, които им предоставя базата в Бояна. Нека да изчакаме и оставащите два мача от квалификациите и дали съперниците ни ще сбъркат накрая.

 

Оценката ми за представянето на националния отбор до момента е по-скоро положителна. Всички знаехме, че това е най-тежката група в квалификациите, след като Холандия е третият отбор в нея, а ужким слабите вместо да са Андора и Лихтенщайн се паднаха Беларус и Люксембург. По тази причина дори и на мен като най-голям оптимист, на който се иска най-много отборът да се класира на световното мисля, че отборът се представя достойно.

 

Договорът на Хубчев изтича в края на октомври, а при положение че играем плейоф след него. След края на квалификациите ще направим анализ. Ще събера Изпълкома на Футболния съюз и ще вземем решение. Но до момента аз, а смятам че и колегите сме доволни от работата на Хубчев. Защото треньорът е донякъде, оттам нататък трябва да се види с какви футболисти разполагаме, в кои отбори играят и дали въобще играят в тях. Много е важно и в каква форма пристигат футболистите на лагерите на националния отбор. Защото Хубчев за 4-5 дни освен да съживи малко футболистите и да ги подготви тактически за предстоящия мач друго не може да направи", заяви Михайлов пред „Блиц”.

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK