Лудогорец

Уникален туристически пакет пускат ПФК Лудогорец и музеят Абритус

Ръководството на ПФК „Лудогорец“ и на музея „Абритус“ в град Разград постигнаха договорка да стартират уникална по рода си туристическа услуга. Шампионите по футбол и учените организират съвместна обиколка в археологическия резерват Абритус, интерактивния музей и най-модерната тренировъчна база по футбол в България. Всичко това ще бъде съчетано и с наблюдение на футболна среща на „орлите“ от календара на Първа лига, Купа на България и Лига Европа. Така всички желаещи – ученици, работещи и пенсионери, ще имат възможността да се върнат хилядолетия назад, да видят живота на траки и римляни, да разберат как е загинал римският император Траян Деций, да видят най-голямото златно монетно съкровище в страната от късната античност, както и къде тренират шампионите по футбол на България.

 

 

 

Любителите на историята и футбола могат да се снимат с уникалния „Златен пегас“ и с любимете си футболисти от „Лудогорец“ в един и същи ден. А различното изживяване на „Лудогорец Арена“ ще е чудесен завършек на екскурзията.

 

 

 

„Лудогорието не е Делиорман. Това е един район в България, който има не само красива природа, но и много забележителности, които всеки трябва да види. Разград е не само красиво и спокойно градче, но в него можеш да се докоснеш до древната история, да видиш с очите си бита и културата на траки и римляни, и не на последно място да видиш къде тренират шампионите по футбол на България. Ще се радваме ако директорите на училища в България и туристическите фирми оценят това страхотно предложение и да ни гостуват. За в бъдеще планираме и доста други съпътстващи събития, както и партньорство с други туристически обекти в близост“, заяви изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев.

 

 

 

 

„ Каним всички да се докоснат до миналото и да изживеят настоящето“, призова вр. и.д. директор на музея Галена Недкова – Чабанова. ПФК „Лудогорец“ и музеят „Абритус“ планират да предложат тази вълнуваща обиколка и на туроператорите, които обслужват чуждестранните туристи по българското черноморие. Заявки за посещение се приемат на емайл: pegas_rz@abv.bg

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK