Несебър

Несебър се похвали с нова трибуна

Кметът на Несебър Николай Димитров и други официални лица откриха модерна двустранна зрителска трибуна на градския стадион в града, съобщиха от пресцентъра на общината.

 

 

"Новата придобивка става част от спортната инфраструктура на община Несебър.", заяви кметът Димитров и допълни, че от години местната власт се стреми да възобнови спортния туризъм, който се е развивал на територия на общината.

 

 

Градоначалникът припомни, че "зимно време най-добрата подготовка за спортните отбори е на нивото на морското равнище, защото тук климатът е благоприятен за провеждане на тренировки на местни и чужди отбори. Нашата идея е да инвестираме в добри спортни бази. И в други съставни селища имаме проекти, които, надяваме се, да изпълним поетапно."
Кметът допълни, че Община Несебър се стреми да развива и детско-юношеския спорт на своя територия. Георги Маринов, председател на Общински футболен клуб "Несебър" информира, че в момента в детско-юношеската школа на Несебър тренират около 110 деца, които вземат участия в областните първенства.

 

 

Източник: БТА

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK