Пирин ГД отговори на Владимир Зарков за скандална статия

Ръководството на Пирин ГД разпространи чрез Football24.bg декларация - право на отговор срещу журналиста Владимир Зарков, който публикува статия във вестник "7 дни спорт", против клуба. 

 

Предлагаме на Вашето внимание декларацията без редакторска намеса. 

 

Само преди няколко дни журналистът Владимир Зарков от Спортна агенция Sportline.bg публикува своя статия във вестник "7 дни спорт", намерила място и в интернет пространството, озаглавена „Този футболен Wild Wild West”. В нея уважаваният журналист в подзаглавие  задаваше въпроса: „В БФС имат ли представа кой напъва да играе догодина с ЦСКА и Левски?”, опитвайки се по-нататък в изложението си да анализира ситуацията. Във въпросния материал той неприкрито, използвайки различни въпроси и словесни излияния на иначе богатия си речник, обижда без никакъв свян хората от Гоце Делчев и региона. Затова ръководството, феновете и хората на нашия град искаме да използваме правото си на отговор заради възмущението си от откровеното засягане на достойнството, морала и откровените неистини, които се говорят. Обръщаме се чрез вас като медии със съзнанието, че отстоявате демократичността и правото на човек да изкаже мнението си.

 

Жалко е г-н Зарков, че и Вие се включихте в хора на онези, които не искат откровено „Пирин” да играе в „А” група. Какво толкова Ви направи отборът? С какво заслужи такива язвителни думи? То и на дела се видя, особено в двата последни мача, че има тенденция към отбора и всячески ще му се пречи да осъществи мечтата на един футболен край! Съчетано с програмата, която бе направена, нещата са доста под въпрос! Вижда се какво е феърплей! Независимо от всичко обаче сме сигурни, че борбата не е приключила и няма да приключи до последно, вярвайте в това! Искаме да зададем въпрос на безспорно авторитетния, според мнозина, г-н Зарков: „Кога и дали изобщо е бил на мач на стадиона в Гоце Делчев?”, или както той пита: „Вие от БФС в Гоцето на мач ходили ли сте?”. Той се опитва да анализира доста върху нещо, с което не е запознат, защото в противен случай лъже, задавайки със самочувствие въпроса си. Явно, ако някога е бил на стадиона не е забелязал, не си спомня, или пък, ако някога е бил на стадиона в Гоце Делчев, че „Ред 6 в сектора за гостите...” не е на един метър от... тъчлинията, просто, защото около терена има и винаги е имало лекоатлетическа писта, а чак след това има поне още около метър до тъчлинията. Ако е познавач на спорта, той би трябвало да знае, че лекоатлетическата писта не може да е 1 метър. пък е бил наистина на този стадион, а не на някой друг, ще го е установил с очите си, както това са направили длъжностни лица от БФС и хора от тимовете, гостували в нашия град. За сведение на Владимир Зарков освен всичко друго стадионът е опасан с ограда висока 2,5 метра, според изискванията на футболното законодателство. Друг факт, който убягва на написалия въпросната статия е това, че не отговаря на истината твърдението, че „стадионът не е пипан от времето, когато Ясен Петров е бил войник”, както твърди въпросният пишещ.

 

За сведение може да погледне справките в официалните институции, публикации на негови колеги или просто да се обърне към нашата община, за да разбере, че спортното съоръжение, за което говори е ремонтирано основно преди 8 години. Т.е. когато отборът направи решителната крачка към връщането си при професионалистите. Освен това всяка година се извършват допълнителни мероприятия за подобряване на материалната база и ремонтиране на възникнали проблеми. Сред извършените такива бе също допълнителното почистване и разширяване на отходните тръби от дренажната система, която, ако желаете, можете да дойдете да тествате лично!

 

Все пак да видите и Гоце Делчев, да видите стадиона, а не да говорите от бюрото си в София. „Проверката е висша форма на доверие,” както бе казала една историческа личност. Това, което е написано меко казано е непрофесионално и си е чиста клевета уважаеми господин Зарков, не мислите ли? Малко нетипично за уважаващ себе си човек да говори, без да е проверил или пък да разказва може би по преразказано или пък сънувано. Ако пък дойдете, ще видите, че ВИП ложата я има и не си слагат хората краката „на павета”, както сте написали. Браво, иначе фантазията Ви е доста богата, защо не вземете да напишете нещо от рода на „Властелинът на пръстените”, „Хари Потър”, или пък нещо друго от жанра, вярвайте, ще имате успех! Сега пък да споделим още нещо!

 

Тъй като отправяте основното си внимание към Гоце Делчев, да обърнем внимание, че има проект за ремонтиране на клубния ни стадион, който да отговаря на всички изисквания на БФС, УЕФА и ФИФА. Така че, бъдете спокоен стадионът ще стане още по-добър! Знаете ли, че през този стадион, за който сипете огън и жупел, са минали цяла плеяда футболисти, които са обличали или пък обличат екипите на отбори от нашата „А” група или в чужбина. Тук се е родил не един талант във футбола. Дали ви говорят нещо само няколко имена? Георги Марков, игра за националния, вкара гол на Англия. Беше в „Ботев”(Пловдив), „Левски”, друг играч, който стигна до национала, пак от неговото поколение – Георги Петров, Георги Василев – Гочето, който не само игра за „Локомотив”(Пловдив), бе младежки национал и е представял България на олимпиади. Да обърнем внимание към Витали Мутафчиев, Иван Близнаков, Стоян Карапетров, Христо Войнов. От по-младото поколение, които още играят – Костадин Башов („Алки”), Димитър Макриев („Олександрия”(Украйна)), Любомир Витанов („Локомотив” Пловдив), Георги Какалов, вратарят на „Литекс” Илко Пиргов, защитникът на „Черноморец”(Бургас) Николай Николов, бранителят на „Славия” Даниел Златков, Драги Коцев – от „Локомотив”(Пловдив) и др.

 

Май няма нужда от още изброяване, но това са хора, които са играли за „Пирин” или тяхната кариера е тръгнала от нашия стадион,  Що се отнася до догадките Ви къде могат да се играят мачовете, вярвайте, не само стадион „Христо Ботев” в Благоевград е годен да се играят мачове. Ако да речем, че ремонтът на клубния ни стадион не свърши в уговорения срок не се осъществи като опция е и този в Сандански. Според Вас: „Най-вероятно „Пирин” ще трябва да домакинства в Благоевград. А това вече е скандално. Истинският, оригиналният „Пирин”, този на Бербатов, да крета в зоните, а гоцеделчевският адаш да играе на стадиона му. В "А" група. Има ли по-сбъркана история от тази?”

 

Тук отново грешите господин Зарков и говорите, меко казано глупости. Това е така, защото не благоевградският „Пирин”, където е израсъл Димитър Бербатов и много още таланти, е оригиналният, а нашият, гоцеделчевският. Можете да го установите, ако все пак си направите усилия да обърнете вниманието си към аналите на БФС, към историческите факти или към виртуалното пространство, стига да не сте зает с нещо по-важно като например това да унижавате хората от провинцията и малките градове, за да почетката своето самолюбие. Та ако погледнете тези източници ще установите явни несъответствия с думите Ви. Първото е, че „Пирин”(Гоце Делчев) е първият отбор с такова име в България още от далечната 1925 г. Второто е, че преди да видите, че първообраз на благоевградския ни съименник се нарича СК „Ботев” чак до 1970 г., когато получава името „Пирин”. Това много лесно може да се види, просто за ваше улеснение, ако имате време, погледнете Уикипедия да речем. Там може да намерите своето просветление и да разберете, че говорите небивалици в своя материал.

Освен това, какво е толкова сбъркано в това „Пирин” (Гоце Делчев) да играе професионален футбол на най-високо ниво в България, а неговият съименник от най-големия град в Югозапада и играе в долните дивизии? Дали някой от Гоце Делчев е виновен, че един уважаван клуб като този от Благоевград играе там сега? Нима няма подобни случаи и в други държави, далеч по-развити и с далеч по-голяма етика на журналистите от тази в България? Кой сте Вие господин Зарков, че да определяте дали феновете на „Пирин” (Гоце Делчев) не може да се радват на своя отбор в „А” група?

Сега отново относно информираността Ви за някои неща, нека да допълним знанията, с които разполагате. Говорите за „Димитър Кормушов, Георги Самокишев, Борис Шиндов, Мартин Газиев и останалите футболисти на Папарков”. Ами тези момчета, както и всички в клуба са с големи сърца, далеч по-големи от това, което може би имате Вие и хората, стоящи против отбора ни. Хора, които са минали през много лишения и не се отказват до край да се борят и да отстояват името си и това на клуба. Било то с пари или без пари. Това са МЪЖЕ с дух, а не празни кокетки, говорещи клюки и лъжи, за да си запълнят времето или пространството за писане, стоящи пред компютъра хей така на лаф. Освен това фактическите Ви пропуски г-н Владимир Зарков трябва да се посочат за пореден път, защото Мартин Газиев не е играч на „Пирин”(Гоце Делчев) от зимата, когато бе трансфериран в македонския евроучастник „Работнички”(Скопие) и излиза, че пак лъжете читателите, обърнали внимание на написаното от вас. Дойде време и за въпросните „песни и танци на малцинствата, ще се лее руйно вино и доста агънца ще отидат.” Пак грешка за това дали сте били в Гоце Делчев. Хайде да не използваме терминология за малцинства и малцинствени групи! Явно не сте разбрали, че тук всички са БЪЛГАРИ и то далеч по-големи от Вас и много други, които се тупат в гърдите. Защо да няма хора г-н Зарков, пък и вие да дойдете да се хванете на тях.

 

Дай Боже „Пирин” да се класира в „А” група. Пък като дойдете, може и Вас да почерпим от агнешкото дано да Ви облажим устата! Само ще Ви кажем, че тук всички, без значение на религията или етническия си произход, живеем спокойно и в сговор. Има много неща, които ни обединяват, едно от тях е „Пирин”, който ни носи радост и болка, но си е нашият отбор, който подкрепяме безрезервно. Пък елате на мач да видите дали обичаме отбора си и дали заслужава да играе в „А” група. Все пак има повече фенове отколкото на доста тимове в „А” група, които, ако идеш на мач можеш да почерпиш с една кутия бонбони и пак ще ти останат за следващия мач!

 

Ние сме много и затова ни трябват „доста агънца”, както Вие казвате! Важното е, че обичаме отбора си и милеем за него. Колкото до финансирането, за което леете сарказъм, не се притеснявайте! Има къде, къде по-умни глави от Вас, за да мислят за него! Вие си стойте и си пишете, ние пък ще подкрепяме отбора ни и ще защитаваме нашия град! П.П. Пък да сте жив и здрав, ако „Пирин” стане новият член на „А” група, елате на гости в Гоце Делчев, ние имаме големи сърца и прощаваме на сгрешилите или на дребните душици!

 

                    Здраве и късмет от всички нас фенове на „Пирин” и гражданството на Гоце Делчев!

Football24.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK