Всички новини Трета лига Югоизточната Трета лига

Асеновец кандидатства за изкуствен терен по програма на УЕФА

Третодивизионният ФК Асеновец (Асеновград) ще кандидатства за финансиране по прогрaмата на УЕФА „Хеттрик“ за изграждане на изкуствен терен на мястото на тренировъчния такъв на стадион „Шипка“ в града. Това беше основната тема на разговора на състоялата се среща между председателя на клуба Борислав Велков, заместник-кмета на община Асеновград инж. Стоян Димитров и Огнян Златков – председател на Зоналния cъвет на БФС-Пловдив.

Бенефициент на програмата на УЕФА, която предоставя финансиране за изграждане на спортна база, е БФС. Именно по въпросното направление Хеттрик в два периода създаде доста терени – в Казанлък, Силистра, Видин, Сандански, в столичния жк „Свобода“ (район Надежда) и на други места в цялата страна. Нашата футболна централа кандидатства и беше одобрена за новото му издание – „Хеттрик 4“, в коетo ще бъдат преведени 17 милиона евро, пише БТА.

„От разговорите, които се проведоха, останахме обнабеждени, че нещата ще се случат и заедно с Община Асеновград гледаме в една посока, относно развитието на футбола. Инж. Стоян Димитров лично се зае и със задачата да съдейства за проекта за изгон и по този начин над 250 деца в школата да имат перфектни условия за тренировки. През изминалата седмица, целият стадион беше почистен и е напълно готов да приеме първото домакинство за годината. Приканваме всички да подкрепят ФК Асеновец в събота в дербито с Черноморец (Бургас)“, се казва на фейсбук- страницата на асеновградчани. Също така се допълва, че предстои изливане на бетон в западната част на главната трибуна, а след това и на други части на съоръжението. В плана за ремонт има заложено пoставянето на около 4000 нови седалки и ремонт на съблекалните.

Свързани новини

Асеновец разби Левски Карлово, Тодор Тодоров с хеттрик

Гигант доближи лидера Несебър само на точка след успех над Асеновец

Kaloyan Angelov

Черноморец (Бургас) победи в Асеновград в едно от дербитата на Югоизтока

Kaloyan Angelov

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P