Последни новини
Балъков: Бъдещето ми зависи от оставането на Етър в Първа лига

Главният мениджър на Етър Красимир Балъков даде интервю пред „Видеосат“, в което говори за предстоящия бараж с Пирин и бъдещето на клуба.

„Mачът с Пирин освен футболните качества изисква и много характер, заряд и воля за победа. Трябва да се опитаме в първата среща в понеделник да постигнем максималното. Новите футболисти вдигнаха нивото определено. Но нещата опират и до финансови възможности. Ето, Лас Мане, който е един от най-качествените млади футболисти, дойде във Велико Търново без пари, благодарение на контактите, които имам. Докарахме го чрез Лъчо Танев и Хосе-Мари Бакеро. Всички играчи играят определено за ниско заплащане, имат добри качества, но на този отбор му трябва време.

Част от моите задължения като мениджър на клуба са преструктуриране, защото този модел, който заварих, няма бъдеще. Разговарял съм с хората, с които трябва, и когато завърши първенството, ще си дам един цялостен отчет на нещата – как съм ги видял тук и как трябва да функционират в бъдеще. От великотърновският бизнес и от общината зависи дали тези неща ще се случат. Те са по-важни от всичко друго, защото става въпрос за бъдещето на футбола в града. Ние миналото лято издигнахме теза за възраждане на футбола, това е хубаво като идея, но тя трябва да има реални покрития.

Футболът е комплициран бизнес, той е жив бизнес, емоционален, там всяко закъснение подсъзнателно влиза в главата на футболиста. Така е навсякъде по света. Аз обичам да има дисциплина и ред, и ако няма – изисквам ги, но когато нещата не са както трябва, трудно е да се изисква. Не ми се иска да влизам в българския начин на мислене, напротив, искам да изляза от него.

Най-важен за мен е въпросът: искат ли великотърновските бизнесмени да има футбол? Навсъде бизнесът подпомага спорта, имаме достатъчно фирми и във В. Търново, които тряба да заделят и да помогнат за възраждането на нашия футбол. Защото футбол без пари не се прави. Това си е живата истина.

Напрежение се опитваме да няма, освен ако сами не си го вкараме. Футболистите са спокойни и аз се опитвам да им обясня, че футболът не се играе със страх и негативна нагласа. В такива мачове квалитетът играе по-малка роля, по-важни са желанието и зарядът и това се опитвам да обясня на моите футболисти. Това ще е мач на характер.

Аз не мога да бъда недоволен от тези 1500-1800 зрители, които идват. Малко е, но ние тепърва градим нещо и хората искат да видят дали нещата се случват, аз ги разбирам. Първо благодаря на най-верните ни фенове, които идват навсякъде и ни подкрепят горещо. За нас всеки лев е важен.

Бъдещето на Етър при всички случаи минава през оставане в Първа лига, но дори и да се случи най-лошото, тук във В. Търново един път завинаги трябва да се разбере дали тези, които обещават, искат наистина да има футбол. Нека минат баражите и каквото и да се случи, аз после ще направя пресконференция, на която ще кажа всичко, каквото съм заварил, как съм го видял, какво искам да направя занапред, какво трябва да се промени и как да стане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *