Последни новини
Балъков: Не се работи лесно с мен. Бюджетът ни стига само да се борим да не изпаднем

Нужни са общо около 1,8 ми­лиона лева за оформяне на два терена за тренировки и за минибаза за нуждите на Етър. Съ­здаването на терените ще струва около 800 000 лева, а 1 млн. лева ще е инвестицията за базата на тима. Това обяви пред свои почитатели и прия­тели в култовия „Клуб Седем“ във Велико Търново главният мениджър на болярите Краси­мир Балъков.

Той бе гост Във вторник ве­черта на DJ Емо в „Клуб Седем“, където редовно се организират срещи на търновци с известни личности от спорта, култура­та, шоубизнеса.

„Решаваща роля за моето из­растване като футболист имат Наско Методиев, Георги Василев, Васил Матев… С някои мои съотборници влязохме в мъжкия отбор на Етър доста рано, почти деца – на 16-17 годи­ни. Такива млади играчи по онова време нямаше в Европа. Ка­раха ни да чистим обувките на старшите играчи. Сега осъзна­вам, че тези стари традиции възпитаваха. Идоли тогава за мен бяха футболисти като Ге­орги Цингов, Стефан Лахчиев, Емил Димитров и др.”, сподели Красимир Балъков.

Звездата от САЩ ’94 си спом­ни забавен момент от участие то си в Етър, когато треньор е бил Георги Василев. „Георги Цин­гов искаше да замине да играе в Гърция, но ръководството на отбора нещо не искаше да го пусне. Един ден Цингата ми ви­ка: „Кажи на Георги Василев, че искаш да си титуляр, но аз ти преча на развитието“. Послу­шах го и чинно отидох при Геор­ги Василев. А той, щом ме изслу­ша, ме нахока: „Да се махаш от тука!”. Веднъж пък старшите играчи ме питат: „Искаш ли да играеш?11. Щом отговорих с ен­тусиазъм, ми заявиха, че ще ме пуснат на терена, но при усло­вие че после им дам премията, и аз приех с готовност“, разка­за с усмивка Балъков, цитиран от в. ‘Труд“.

„Реших да рискувам и да по­могна на Етър. Бюджетът на клуба е малък и стига само колкото да се борим да се задър­жим 6 групата. Да се работи с мен не е лесно, защото налагам други методики и не действам по български. За 5-6 седмици с момчетата свършихме доста работа и добрите резултати не закъсняха. Благодарен съм на подкрепата на общинското ръ­ководство и на местния биз­нес“, заяви главният мениджър на виолетовите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *