19/06/2024
Всички новиниЛа ЛигаФутбол Свят

Барселона не може да регистрира Флик, трябва да събере 100 млн. преди 30 юни

Барселона не може да регистрира Флик, трябва да събере 100 млн. преди 30 юни, Football24.bg

Барселона трябва да събере значителна сума пари (100 млн. евро) преди 30 юни, за да избегне сериозни проблеми с Ла Лига по отношение на регистрацията на играчи, включително на новия си треньор Ханси Флик и неговия екип.

Заради огромните си дългове и разходи Барса все още не е достигнала правилото 1:1 за финансов феърплей в Ла Лига, което означава, че не може да подписва договори с играчи, но наболелият проблем е свързан с регистрацията на настоящите им футболисти.

Клубът подписа споразумение с германския консорциум Libero за продажбата на 50% от „Барса Студиос“, но инвеститорите не са платили и продължават да протакат, а времето изтича.

Производителят на фланелките на Барса “Nike” може да пожелае да осигури финансова помощ, като вкара споменатите 100 млн. евро в касата на клуба преди крайния срок.

Барса се намира в почти отчаяна ситуация, поради което офертата на “Nike” ще бъде приета веднага, но има една уловка.

Nike иска да обвърже Барса с 10-годишен договор. Компанията за спортни облекла е наясно, че „блаугранас“ са планирали да подпишат с Puma.

Друг вариант за Барса би бил да вземе заем, но Жоан Лапорта смята това за крайна мярка.

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P