Водещи новини Всички новини

Боби Михайлов: Касай явно пречи на някого, съдиите не грешат умишлено

Президентът на БФС Борислав Михайлов говори пред медиите, след като откри новия тренировъчен миникомплекс по футбол в гр. Аксаково. Михайлов отговори на критиките към шефа на съдиите Виктор Кашай и реферите като цяло. Според него те бъркат нецеленасочено, а БФС е инвестирал сериозна сума в тях. Босът на БФС не се нагърби с прогноза дали националният отбор ще се класира на голям форум, но смята, че селекционерът Младен Кръстаич е на мястото си.

„Много се радвам, хубав ден, хубаво е за всички деца. Продължава футболният съюз да инвестира чрез програмите на УЕФА и ФИФА, това е много важно за спортната инфраструктура и най-вече футболната. Може би това е 20-ата инвестиция от подобен мащаб. И много малки игрища сме правили, но това е едно от големите. Благодарение на кметовете е това, те контактуват с нас, дават земята, ние инвестираме и остава в тяхна полза. Важно условие е да има инфраструктура и да се развиват децата“, започна Михайлов. Той допълни, че пари за нов голям стадион няма и това е задача на държавата.

„Това са чисти пари на БФС, не от бюджета, а от програми на УЕФА и ФИФА. Няма такива пари за голям стадион. Голям стадион трябва да го направи държавата“, сподели президентът на БФС и тогава подхвана съдийството и критиките към Виктор Кашай.

„Всички гледате и други първенства, турнири и така нататък. Навсякъде има грешки, БФС инвестира над 20 милиона евро да се подпомагат съдиите с тази система. Проблемът е, че е много ново, 2 години, съдиите не са толкова опитни, някои бъркат, със сигурност нецеленасочено, призовавам за търпение, защото ние сме инвестирали, платили и плащаме непрекъснато за развитието на тези съдии, курсове и т.н. Неслучайно сме направили договор с много известен човек, точно, за да не му се бърка в работата. Може би, и най-вероятно, това пречи на някого. Може да го бойкотират вътрешно, не знам, но съдийството е сложна тема. Той е унгарец. Има си своето самочувствие, има довод да развива българското съдийство. Към момента не се постига нужното, което аз съм очаквал с неговото привличане, но призовавам към повече търпение”, каза Михайлов.

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P