Водещи новини Всички новини

Боби Михайлов спечели делото срещу Бербатов и екипа му

БФС е спечелил знаковото дело срещу хората на Димитър Бербатов относно легитимен ли е изборът на Борислав Михайлов за президент на БФС от проведения на 12 октомври 2021 година извънреден конгрес. Това стана ясно от публикувано решение на сайта на Софийския апелативен съд. САС прекратява производството по предявените от Балкан (Варвара) искове срещу БФС и по този начин легитимира Михайлов като законно избран президент на футболния съюз.

Също така съдът осъжда Балкан (Варвара) да заплати на футболния съюз и сума в размер на 5640 лева.

Конкретно в решението на Софийския апелативен съд пише следното: 

“ОБЕЗСИЛВА решение No 730 от 16.06.2022 г., постановено по т.д. No 2 149/21 г. по описа на Софийски градски съд, Търговско отделение, 21 състав, съдът отменил на основание чл.25, ал.6, вр.ал.4 ЗЮЛНЦ по исковете на Сдружение „Футболен клуб Балкан“, решенията, взети на 12.10.21 г. на Конгрес на Сдружение „Български футболен съюз“ – за одобряване на доклад за изключване и прекратяване на членство на клубове (т.1), за прекратяване на мандата и освобождаване на Президента на БФС (т.2), за прекратяване на мандата и освобождаване на Изпълнителния комитет на БФС (т.3), за избор на Б. М. за Президент на БФС (т.4), за избор на членове на Изпълнителния комитет на БФС (т.5) и за прием на нови членове на БФС (т.6) и е осъдил Сдружение „Български футболен съюз“ да заплати на Сдружение „Футболен клуб Балкан“ разноски по делото в размер на 3 812 лв. за държавна такса, депозит за експертиза и адвокатско възнаграждение. 

ПРЕКРАТЯВА производството по предявените от Сдружение „Футболен клуб Балкан“ срещу Сдружение „Български футболен съюз“ обективно кумулативно предявени искове с правно основание чл.25, ал.6, вр.ал.4 ЗЮЛНЦ по исковете на Сдружение „Футболен клуб Балкан“, решенията, взети на 12.10.21 г. на Конгрес на Сдружение „Български футболен съюз“ – за одобряване на доклад за изключване и прекратяване на членство на клубове (т.1), за прекратяване на мандата и освобождаване на Президента на БФС (т.2), за прекратяване на мандата и освобождаване на Изпълнителния комитет на БФС (т.3), за избор на Б. М. за Президент на БФС (т.4), за избор на членове на Изпълнителния комитет на БФС (т.5) и за прием на нови членове на БФС (т.6), като недопустими. 

ОСЪЖДА Сдружение „Футболен клуб Балкан“, ЕИК 112546830 да заплати Сдружение „Български футболен съюз“, ЕИК 000692965 сумата от 240 (двеста и четиридесет) лв., представляваща държавна такса, както и сумата от 2 400 (две хиляди и четиристотин) лв., представляваща възнаграждение за един адвокат, разноски пред настоящата инстанция, както и сумата от 3 000 (три хиляди) лв., представляващи разноски пред първоинстанционния съд.”

Решението подлежи на касационно обжалване в тридесет дневен срок пред ВКС, допълват от САС.

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P