Последни новини
Бразилски сайт: Марадона е за всеки, Трифон е за ценителите

Най-полулярният бразилски сайт за футбол VAVEL посвети голям материал на заминалия си прекалено рано Трифон Иванов.

 

„Когато се интересуваш от футбол, първите играчи, с които са сблъскваш, са Марадона, Кройф, Пеле и така нататък. Истинските ценители и познавачи обаче познават редките и харизматични играчи. Такъв, какъвто е нашият герой Трифон Иванов – Българския Вълк. Той бе див и независим“, пише изданието.

 

Бразилците напомнят, че Туньо е започнал кариерата си като наладател, но още като юноша треньорът му в Етър го е направил защитник.

 

„Той винаги играете на границата на правилата. Нямаше страх, от който и да е нападател. Трифон обаче никога не може да бъде описан като мръсен играч. При него фокусът не пада само на качествата на играта му в защита, защото има изключителни изпълнения в офанзивен план. В Бетис бранителят вкарва впечатляващите 8 гола в 55 срещи“, обяснява изданието. Там той се превърнал в един от най-обичаните от феновете футболист

 

След две трудни години в Ксамакс, Трифон всъщност стига до най-бляскавия си период в Рапид Виена, като стига финал за КНК през 1996 г.

 

„С националния отбор и Златното поколение на българския футбол Трифон записа паметни мигове и епична победа над Германия на световното в Щатите“, завършват материала си бразилците.

 

„Меридиан мач“

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *