efbet Лига Всички новини

Бранител на Хебър: Познавам Манчев от Football Manager!

Бранителят на Хебър Корнел Осира даде обширно интервю в родината си Полша преди вчерашната контрола с Висла, в което коментира състоянието на клуба, разликата с големите отбори в България, както и направи сравнение между българското първенство и полската Екстракласа.

„Ситуацията в отбора не е много приятна, но има промени. Имаме нов треньор и се надяваме да се подобрим през пролетта. Много сме далеч от по-силните отбори. Първите пет в класирането, особено Лудогорец, ЦСКА и Левски, изглеждат много добре. Трудно е да се изтръгне нещо от тях. След тази половин година смятам, че отборите, с които ще се борим за оцеляване, са ни по силите. Трябва да подобрим някои неща и можем да се борим“, започна Корнел.

„Като изключим мачовете с Лудогорец (0:6), ЦСКА (0:4), Левски (0:4) и Славия (0:3), за които няма какво да кажем, в останалите не допускаме толкова голове. Очаквахме да е трудно с най-добрите, но винаги се опитвахме, имахме надежда. Всеки мач започва от 0:0. Сега предстои да играем у дома срещу всички лидери. Може би нашият стадион ще се окаже предимство“, продължи бранителят.

Той бе запитан и за разликата между българската Първа лига и полската Екстракласа: „ЦСКА може да е по-слаб дори от Лех Познан, Раков или Легия, но Лудогорец е поне сравним. Той бие всички в лигата. Разбира се, ЦСКА се бори този сезон, има точка преднина, но в крайна сметка Лудогорец не би трябвало да има проблем със спечелването на титлата. През есента беше ангажиран с участие в Европа, на практика игра с втория си състав в България. В Полша със сигурност би се борил за първото място.“

„Организационната структура тук изглежда много скромна дори в сравнение с Полша. Тук 3-4 души отговарят за цялата администрация. Всичко върви в правилна посока, вижда се прогрес. Не можем да се оплачем от условията за ежедневна работа. Разполагаме с хубава тренировъчна база. Всичко е на място в това отношение. Трябва да се добави, че не започнахме да играем на нашия стадион. Трябваше да ползваме Националния стадион. Връщането у дома със сигурност ще ни помогне в битката за оцеляване“, допълни полякът.

„Беше трудно да играем без собствени фенове, без истинска подкрепа от трибуните. Трябваше да се стигне до София, много фенове не можеха да дойдат. В София има сигурно шест клуба, между които има много враждебност. Радвам се, че се завръщаме в Пазарджик. След смяната на треньора всичко върви в добра посока“, каза още той.

„Сега треньор е Владимир Манчев. Спомням си го от Football Manager. Там също беше много добър“, заяви с усмивка Корнел.

„Играл е в силни първенства и има понятие от футбол. Знае, че не може да се справи с някои неща, защото нивото е такова. Трудно е да се отговори на неговите изисквания. Най-важното е той да знае какво иска да прави и как.“

„Предишният треньор Фулвио Пеа наблягаше много на защитата. Имахме много проблеми с него. Не вкарвахме голове. Често се защитавахме твърде дълбоко и трудно атакувахме. Основният проблем с него беше, че не говореше английски. Това затрудняваше комуникацията. Не можехме да разберем идеите му. Манчев на практика му беше повече преводач, отколкото помощник. Говори пет езика, няма проблем с общуването“, казва още защитникът.

„Честно казано, имах притеснения относно заплащането в началото. Репутацията на клубовете от този регион в Европа е известна. За щастие, не мога да се оплача от нищо. Всичко се плаща навреме. Градът е много ангажиран с клуба и ни помага. Често говорим с кмета на Пазарджик, който ни уверява, че трябва да се фокусираме върху тренировките и да не се притесняваме за останалото“, допълва Корнел.

„Струва си да се отиде в България. Това е страхотна възможност за мен да погледна всичко от напълно нова гледна точка, оставяйки настрани полския футбол. Не ме интересува какво мислят останалите за мен като играч. Важно е какво показвам на терена. Никой не беше чувал нищо за мен. Това пътуване е трамплин, глътка свеж въздух и възможност да изживея нещо различно. Това е добре за мен като човек и играч“, завърши Корнел Осира, цитиран от „Мач Телеграф“.

Свързани новини

Хебър се наложи над украинци

Хебър загуби от Висла

Хебър се наложи над Локо Пловдив в контрола

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P