Всички новиниВтора лига

БФС инвестира 600 бона за футболен терен в Добрич

Общински съвет – Добрич даде съгласие за учредяване на безвъзмездно право на ползване на Българския футболен съюз за срок от 10 години на тренировъчно футболно игрище в Гаази баба. Касае се за малкия терен от спортен комплекс „Пионер“. БФС планира да вложи 620 000 лева в неговия ремонт.

Имотът е с начин на трайно ползване стадион – футболно игрище, и е с площ 3 456 кв. м.
БФС има инвестиционно намерение да обнови едно от игрищата в целия комплекс от близо 19 дка, а именно тренировъчното футболно игрище с размери 72 на 48 м., намиращо се в източната част на парцела, с подход от северната му част. Ремонтът включва обновяване на основа, доставка и монтаж на изкуствена тревна настилка, доставка и монтаж на изкуствено осветление.
Общината е получила уверение от БФС, че игрището ще бъде оградено, ще има осветителни тела. Освен това с техни средства ще бъде заравнен и големият терен. Намеренията им са сериозни, посочи зам.-кметът инж. Пенчо Керванов. Стана ясно, че теренът ще може да се ползва и за тренировки на детско-юношески формации. Председателят на Общинския съвет Нивелин Радичков увери, че в намерението на футболния съюз са включени и съблекални.

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P