efbet ЛигаВодещи новиниВсички новини

Венци Стефанов: Боби бе обсебил всичко и решаваше всичко сам

Венци Стефанов: Боби бе обсебил всичко и решаваше всичко сам, Football24.bg
bet365

Президентът на Славия Венци Стефанов коментира оставката на Борислав Михайлов. Днес Стефанов празнува рожден ден, като пред bTV заяви следното:

„Оставката не ме изненада. Нещата бяха тръгнали надолу още при предишната оставка на Боби. Тръгнаха да го свалят хора, които нямат грам понятие от управление и ръководство на футбол. Някои са добри футболисти, но това не значи, че могат да бъдат добри управленци. Оказа се, че добрите футболисти не са най-добрите управленци или нямат добри контакти с държавата, спортните организации, които могат да помогнат на българския футбол. Най-вече искам да ви кажа, че не се наложиха в българския футбол, за да имаме добър национален отбор, който да е лице на футбола, да играят български футболисти във водещите отбори. Най-малко 5-6, за да имаме добър национален отбор“, каза Стефанов.

Той не пожела да даде оценки на управлението на Борислав Михайлов, от което бе част дълги години. „Много години сме били заедно. Имали сме неразбирателство по много въпроси и основното е било българските футболисти. Михайлов има безспорен авторитет в Европа, във футболните среди във ФИФА и УЕФА. Организациите, от които зависи и българския футбол“, заяви босът на „белите“.

„Според мен президент трябва да бъде човек, който може да сложи край и да озапти тези президенти, които заливат България с недоказани чужденци за сметка на българските играчи. Това ще доведе до добър национален отбор. Един президент, който може да каже „НЕ“ на един-двама президенти, които смятят, че с тях започва футбола и с тях ще завърши. Един президент, който бъде добре приет в европейските структури и ФИФА. Един независим, човек, който може да удари по масата и със здрави панталони и да прецени, че за българския футбол са нужни българи“, отсече Стефанов.

„При тази ситуация, която е в момента, при този истеричен вой отвсякъде да се свали Борислав Михайлов. Средствата, които се ползват – демонстрации, фенове, всякакви простотии, които унищожиха имуществото на хората, нормално е да си подадеш оставката. Някои хора, които не се спират пред нищо, те смятат, че в момента, в който свалят Боби, ще се възкачат на този стол и те ще командват. Те ще управляват, но не за добро българския футбол. Основно говоря за Бербатов. Те до момента са управлявали само собствените си автомобили“, заяви още той.

„В Изпълкома имаше хора с много добри управленски качества. Боби бе обсебил всичко и решаваше всичко сам“, заяви още Стефанов.

„В България има хора, които стига да поемат отговорност. Не е нужно да бъде футболист, може да бъде всякакъв. Само и само да може да помогне на българския футбол. Човек с качества и морал. Човек, който може да отиде да разговаря с министрите на финансите, на спорта, с парламента, с премиера и президента. Да иска максимум за българския футбол. Да се построят стадиони, да се направи нещо, което да остане след него. Президент, който може да наложи да играят предимно българи“, завърши той.

1 коментар

Сливар 28/11/2023 at 18:06

Значи,понеже съм българче, и аз мога да играя в някой отбор,нищо че незнам от къде се рита топката.

Отговор

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P