Последни новини
Галин Иванов: Левски не може да играе срещу Славия

Футболистът на Славия Галин Иванов гостува в предаването „Код Спорт“ no ТВ+. Халфът е юноша на Левски, но стана знакова фигура в най-новата исто­рия на белите. Един от ли­дерите на Славия, които изведоха тима до финала за Купата на България и продължават да мечтаят за участие в европейските клубни турнири. В кариера­та си има над 130 мача за Славия и един в национал­ния отбор. Той бе част от състава на белите, който спря сините за титлата през 2013 година. Сега му предстои и финал за купа­та срещу родния тим.

 

Галине, след класирането за финала за купата може ли сезонът на Славия вече да се нарече успешен?

 • Успешен ще бъде, ако спе­челим трофея. Славия не е вди­гал купата доста години (б.р. – от 1996-а, когато направи ду- бъл). Последно игра финал пре­ди седем сезона и загуби от ЦСКА.

Имаше много нерви в ре­ванша с Ботев, който спече­лихте с 1:0…

 • Нормално е да има нерви, все пак беше полуфинал. Ботев е добър отбор, но мисля, че в този мач го надиграхме и за­служавахме да отидем на фи­нал. Може би имаше нерви за­ради неотсъдената дузпа в тяхна полза, но преди това имаше положение за наказате­лен удар и за нас.

Имаше ли предпочитания кой съперник да ви се падне – ЦСКА или Левски?

 • Да – Левски.

Защо?

 • Защото Левски не може да играе със Славия.

Не може да не споменем датата 25 май 2013 година. Тогава на Терена“ ти игра срещу Левски със Славия. Как­во си спомняш от този дра­матичен за синята общност двубой (б.р. – белите стигна­ха до 1:1 в последния кръг и шампион стана Лудогорец)?

 • Спомням си последния съ­дийски сигнал и как след него всички тичахме към автобуса да се прибираме. След мача на стадиона беше страшно. Из­лязохме, играхме за честта си и спряхме Левски за титлата.

Имахте ли за цел спечелва­нето на купата преди стар­та на сезона? Има ли обеща­ния от Венци Стефанов за бонуси конкретно за влизане в Европа?

 • Честно казано – не е имало никакви такива цели, но ето че се случиха нещата.

Остана впечатлението, че Славия не искаше в края на първата фаза да си осигури шестото място. Не избрах­те ли друг път към плейофа за Европа – този през втора­та осмица?

 • Не мисля, че Славия не е ис­кал да е в шестицата.

Кое ви попречи да влезете в Топ 6?

Този злополучен мач с Ве- рея, когато паднахме в София. Играхме доста слабо, а беше най-важният ни двубой, за да , влезем в шестицата. В отбора има много млади момчета, нямаме толкова опит.

 Как се работи със Злато- мир Загорчич? Какво проме­ни той в Славия?

 • Дисциплината е на много добро ниво. Държи много на нея и на колектива. С него има добър кондиционен треньор. Чувстваме се силни.

Той избра и добра тактика за реванша с Ботев…

 • Да, даже мисля, че напреже­нието беше в Ботев, въпреки че играхме на наш терен и те ни победиха първия мач. Действаме доста умно и успяхме да изпълним целта.

  Спомена, че в Славия играят предимно млади момчета. Тази политика правилна ли е? трябва ли да се заимства от това, което правят белите или е по-добре да се залага на осем-девет чужденци, както е в родните грандове?

 • Разбира се, че е правилна тази политика. Единствено Славия и Септември налагат млади момчета. В Левски 8-9 от титулярите са чужденци, в Лудогорец е същото. Вижда­те, че нещата се получават и с младите, просто трябва да им се дава шанс.

Ти си юноша на Левски, а отборът не е ставал шам­пион от 9 години. Кога ще дойде краят на сушата?

 • Честно казано, не мисля, че ще е скоро. Дано се случи скоро, но…

Какво пречи на Левски?

 • Не знам. Там се случват странни неща. Но не е моя работа да коментирам.

Работил си с много треньори. От кого си с най-добри впечатления?

 • Разбира се, с добри впечатления съм от сегашния ни треньор Златомир Загорчич, също от Вили Вуцов, Емил Велев-Кокала. Но искам да обърна внимание на един треньор, който ме наложи във футбола на 18 години. Това е Илиан Илиев. Вижда се, че в момента Чер­но море играе много добър фут­бол, преди това вкара Верея в шестицата. Илиан Илиев е един от най-добрите специали­сти, с които съм работил.

Ако Левски те покани, сър­цето ти ще те отведе ли на „Герена“?

 • Мога да отида да изгледам някой мач на Терена“, но до­там.

Като че ли си обиден на си­ните…

 • Не, не съм обиден, но про­сто там се случват странни неща. Не оценяват българските футболисти и най-вече юноши­те на отбора. Кланят се на чужденци, молят им се да играят, те не идват на трени­ровки… Но това е друга тема, която не ми е на нивото, за да влизам в нея.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *