efbet Лига Водещи новини Всички новини

Гонзо: Играч с различен от бял цвят на кожата няма да играе в националния

Отговорникът за националните отбори в Българския футболен съюз Георги Иванов – Гонзо направи интересен коментар и заяви, че футболисти с различен от бял цвят на кожата няма да играе за България.

В българския национален отбор трябва да играят само българи. Докато аз съм директор на националните отбори, чужд играч, с чужд паспорт, с друг цвят на кожата, няма да играе в българския национален отбор. Достойнство за всички българи е да играят, ако не могат, това си бие върху нас. Не искам футболисти от други държави да заместват нашите. В някои страни това може да го има, но за мен е порочна практика”

“Целта на националния отбор в момента е да се класира за европейското първенство. Няма какво да си говорим. Някои казват, че така хвърлям голяма отговорност върху футболистите – не, не. Не съм видял спортист да отиде на Олимпиада и само да си тича и да си бяга. Всеки, който отиде на Олимпиада, дори да знае, че няма шансове, той ще се бори да стигне до най-високото ниво. Ние си поставяме високи цели, ако не стане, ще бъде опит за нас, ще пробваме следващата година в квалификациите за световно първенство. България е крайно време да се класира за голям форум”, каза Иванов.

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P