Последни новини
Гонзо учи английски

Бившият капитан, тре­ньор и спортен директор на Левски Георги Иванов-Гонзо бе гост в предаването „Пре­ди обед“ no bTV. В момента той не води отбор – за по­следно бе начело на Черно море през есента.

 

„В момента работя върху себе си (смее се). Сега уча ан­глийски език, защото смятам, че той е много Важен за чо­век, който се занимава със спорт, футболът стана так­ъв, че след идването на толкова много чужденци англий­ският е много нужен за тре­ньора, А и ако искаш да рабо­тиш в чужбина, също ти трябва. Без език няма как да се случат нещата. Ходя на курсове. Това трябваше мно­го отдавна да го направя, но преди, като съм бил на такива, бях и много ангажиран.

 

След мача вдигнахме граду­сите. Левски не бе ставал шампион от много дълги го­дини. Спечелихме мача за титлата през 2000 година, въпреки че ЦСКА бе по-доб­рият отбор в тази среща (б.р. – Гонзо вкарва в заключи­телните секунди за 1:0 със сцепена глава). Този гол е част от всички останали за мен, но може би за феновете си остава по-специален, защо- то двубоят бе важен и за два­та отбора. Тогава мога да ка­жа, че Левски бе много силен състав, с добри футболисти, характери и ръководители. Закономерно бе да печелим титли. Това може би бе най- добрият ми период като футболист. Когато човек по­лучава лични награди, е оцен­ка за работата му.

 

За две седмици през 2009-а сам се ликвидирах от футбола. Счупих си скулата и не трябва­ше да тренирам около 40 дни, а аз излязох след седем дни да играя мач, за който цяла седми­ца не бях тренирал, а ходих по болници да ми направят пред­пазна маска. Но това е до ха­рактера на човек, винаги съм бил част от колектива. За по­следния ми двубой с ЦСКА бях скъсал мускул на прасеца след мач срещу Сливен и ходих 8 Сър­бия за лечение. По време на дву­боя с червените скъсах и връзка на коляното, което се оказа и краят на кариерата ми. Но чо­век трябва да прави това, ко­ето смята за правилно, и да не мисли за последствията.

 

Имал съм много трудни мо­менти, както в детството, така и по време на футболна­та ми кариера. Тези хора, кои­то ме обожаваха по трибуни­те, са ме и освирквали, след като съм направил редица пропуски. Последният път, когато се случи, бе след мач с БАТЕ Борисов на Терена“ (б.р. – 0:1), в който изпуснах дузпа, направих няколко пропуска и загубихме.

 

В Левски бях треньор, а по­сле и директор в такива пе­риоди, когато трябваше да се спаси лицензът. Липсваха пари, не се плащаха запла­ти…. Но това нещо много ме научи да се боря с трудности­те, защото и Левски, и ЦСКА са отбори, към които има много голям интерес“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *