Последни новини
Гочето: ЦСКА пречупи Пирин с характер и физика

Георги Василев направи анализ на победата на ЦСКА срещу Пирин с 2:1 през уикенда. Специалистът бе цитиран от колегите от „Тема Спорт”и потвърди впечатлението, че има сериозна промяна в отбора на Стамен Белчев през пролетния дял на шампионата.

 

Мачът Пирин – ЦСКА остави проти­воречиви впечатле­ния. Развитието на срещата бе такова, че човек не може да е праволинеен в анали­за си. Затвьрди се впечатление­то, че ЦСКА не е отборът, кой­то беше през есента. Играчите обаче промениха изцяло поведе­нието си, след като видяха, че губят мача от Пирин. Започна­ха да действат с доста повече агресия, всеотдайност, физиче­ски усилия и изобщо с повече футболни достойнства. Накрая пречупиха Пирин с характера и физиката си. Същия характер често показваха и през есента, но тогава головете падаха по- рано.

 

В началото на срещата си ли­чеше, че ЦСКА е загубил позна­тия облик от първия дял на сезо­на. Отборът действаше прека­дено бавно и разгадаемо. Почти с нищо не изненада или затрудни Пирин. Дори нямаше чиста голо­ва ситуация, освен едно центри­ране към Каранга. Това дълго време се наблюдаваше и през второто полувреме, макар ЦСКА да стоеше по-добре на те­рена. Липсваше енергия до 70-ата минута. Освен това се да­ваше прекадено голяма свобода на халфовете на Пирин, който бе много добре подготвен так­тически за този мач. ЦСКА не упражняваше познатата преса, нямаше покритие… Постепенно обаче отборът напипа своя на­чин на игра. Ориентираха се към центрирания от фланга и от­там до Каранга стигнаха доста топки. Той се добираше до тях, но нямаше късмет да реализира. Трябва да се отчете, че брази­лецът бе доста нервен в среща­та, но въпреки негативните си страни Каранга се оформи като безспорен лидер и водеща фигу­ра на ЦСКА. Той подсказа, че не се примирява с това, което ста­ва на терена. С движението си по целия фронт на атаката не­прекъснато ангажираше защи­тата и беше най-опасният фут­болист. Накрая усилията му бяха възнаградени с победен гол. Ра­достта му е показателна, че Ка­ранга беше човекът, който ся­каш най-силно желаеше победа­та.

 

Трябва да се отбележи, че смените, които Стамен Белчев направи, повлияха положително на отбора. С Бланко ЦСКА из­глеждаше по-добре, той се включи с точни действия в сре­дата на терена. Халфовата ли­ния се раздвижи след излизането на бавничкия Лое. Но както 8 един предишен свой анализ, та­ка и сега пак ще обърна внима­ние на напускането на Недял­ков. Звучи смешно да се комен­тира липсата на защитник. Но Недялков беше важен детайл, част от машината на ЦСКА, с когото отборът имаше баланс и синхрон. Сега си личи, че на не­говия пост няма адекватно ре­шение. Няма такава фигура, коя­то да е стабилна в защита и да допринася активно в атаката с много енергия, включването на Александър Георгиев все пак му дава аргументи да се надява на титулярно място в следващия кръг срещу Левски.
 

В края на краищата мачът се разви щастливо за ЦСКА, но от­борът не бива да контролира двубоите си само в последните 15-20 минути. Ако има сериозни амбиции, не може да разчита са­мо на заключителните момен­ти. Срещу Етър и Пирин се по­лучи, но… Дали всеки път ЦСКА ще успява да стига до победата по този начин?!

 

Трите поредни успеха, макар и с неубедително представяне, ще дадат повече самочувствие на отбора преди вечното дер­би. Но при всички положения ЦСКА трябва да подобри игра­та си, ако иска да ликува в края на сезона.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *