Последни новини
Гочето: Червените вместо да разгорят огъня, го загасиха

Бившият треньор на Левски и ЦСКА – Георги Василев – Гочето коментира епизод №3 от сблъсъците между двата столични гранда, който завърши 2:2.

 

„Дербито закономерно завърши наравно, но определено носи различна тежест на съперниците. През първата част видяхме много страхлив Левски, който логич­но бе наказан от ЦСКА. Вместо да се възползват от това и да разгорят огъня, червените до­пуснаха той да угасне, по-точ­но сами го загасиха. През втора­та част сините на свой ред установиха абсолютно предим­ство – и игрово, и физическо. Мачът бе интересен за зрите­лите, но за стратегиите на отборите не говори добре. Ни­кой не реализира това, което бе планирал. За това най-много трябва да съжалява ЦСКА, кой­то вече изключително трудно ще се пребори за титлата, а с убедителен успех можеше да си постели добре и за реванша за купата. Сега психологическото предимство преди дербито на 25 април вече е за сините. Малко изненадващо, духът в Левски го донесе Иван Горанов. Не само че вкара гол, но свърши голям обем работа, увличаше останалите. Още по-активен вдясно бе Цветкович. Голямата звезда Обертан ту се включва­ше, ту се изключваше. Буш на­прави нелош мач, изработи из­цяло втория гол.

 

За съжаление на ЦСКА най-доб­рият им играч – Енрикре, напу­сна контузен. Докато бе на те­рена, бе най-активен и най-можещ. Този мач със сигурност ще доведе до много въпросителни за бъдещите планове на армей­ците. Каранга си свърши рабо­тата, но от халфовете през втората част тотално лип­сваха идеи. Агресивността и началният подход предопреде­ляха съвсем друг край, но в един момент изглеждаше така, ся­каш ЦСКА изгуби интерес към срещата. Може би се срина психологически след гола на Иван Горанов.

 

 

Делио Роси правилно извади Ву­тов, който се загуби тотално. Пусна Прохазка, който е дисциплиниран играч и ще свърши ра­ботата, за която влезе – може да запуши дупките, а такива през първата част имаше в халфовата линия. Оттам страда­ше и зашитата, която бе до­ста нестабилна. Яблонски и Ейолфсон бяха много колебливи. Те бяха единствено наблюдатели на втория гол в мрежата на Митрев.

 

 

От другата страна – Божидар Чорбаджийски пак се пропука, както и за купата. През есента червените бяха изградили соли­ден блок. Сега в него влезе Жеферсон вместо Недялков, но грешките са много. Сетете се за головете на Левски за купа­та, както и за гостуването на ЦСКА в Разград – тогава всички оставяха Швиерчок непокрит и той вкарваше. Липсва ритъм и синхрон в червената отбрана. Затова и ЦСКА изгоря срещу Лудогорец, както и сега”, заяви Василев пред „Тема Спорт”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *