Последни новини
Делио Роси: Във финал няма фаворити

Наставникът на Левски – Делио Роси даде пресконференция днес, на която коментира предстоящия финал за Купата на България със Славия.

 

„Не ми харесва да говоря преди нещо да се е случило. Това ще бъде важен мач. Ще даде друг смисъл на нашия сезон, ако двубоят се развие добре за нас. Мачът е важен за клуба, футболистите и нашите привърженици. Ако искаш да бъдеш голям, трябва да поемеш отговорност. Във финал няма фаворити. Говори се, че ние сме фаворити и трябва да поемем тази отговорност. Двубоят е важен и ще бъде голям успех, ако го спечелим. За да се направи равносметка за представянето на отбора, трябва да изчакаме да минат всички двубои от шампионата. Не съществува рецепта, по която да действа определен отбор. Ако трябва да избирам между ентусиазъм и песимизъм, бих избрал ентусиазма. Един такъв мач винаги носи напрежение. Има футболисти, които искат да бъдат сигурни и спокойни. Един отбор е съставен от много хора, а не от определен човек. Мисля, че двубоят е значим сам по себе си. Треньорът трябва да успокои футболистите си и да даде точни указания.

 

Дали ще има изненади? Изненадата може да бъде, ако аз не съм на резервната скамейка. Цветкович е в групата за мача с останалите футболисти. Нямаме проблеми с контузени състезатели. Ако вярваш в нещо, ще го постигнеш. Ако продължаваш да вярваш и да работиш, със сигурност резултатите ще дойдат. Последният човек, който може да дава съвети, съм аз. По-скоро мога да приемам съвети. Този мач е важен и е възможност да спечелим трофей. Важен е за нас и феновете на Левски. Трябва да се мисли, че това е обикновен футболен мач. Мислите на футболистите трябва да са освободени и да играят футбол“, каза Роси пред журналистите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *