Последни новини
Делио Роси: Поисках Кристиано Роналдо, Игуаин и Дибала, но не пожелаха да дойдат

Наставникът на Левски – Делио Роси даде официална пресконференция след завръщането на тима от подготвителния лагер в Малта. Ето какво сподели италианският специалист:

„Със сигурност ние работим за това – за да ви хареса това, което виждате и да имаме различно лице през втория полусезон. Преди всичко трябва да определим каква е целта на една подготовка – това е единственият период, в който мога да работя по начин, по който отговаря на физическата подготовка на футболистите. Така че не може да се каже, че сме играли контроли или приятелски мачове. Това, което сме направили, е да проведем тренировки. Трябва да продължим да работим, за да подобрим играта на отбора. Моя задача е да подготвя и новите футболисти, тъй като още не са в оптимална форма.

Няма смисъл да заменяме дадени играчи, само за да ги заменяме. Новите ще успеят да се интегрират и ще подобрят целия състав. Имаше и други такива, които ни бяха предложени, но в крайна сметка взехме тези, които най-добре ще паснат на отбора. Целите трябва да бъдат постигани, защото на думи всички сме силни. По-трудно е да се работи, за да бъде постигнато дадено нещо.

Аз поисках да ми вземат Кристиано Роналдо, но той не пожела да дойде. Поисках и Игуаин, но и той не пожела да дойде. Щеше ми се да дойде и Дибала… Затова взехме такива футболисти, които са подходящи за Левски. Изборът на играчи в момента не е толкова голям, колкото в началото на сезона. През зимния трансфер прозорец е по-трудно. Това не означава, че точно тези нови попълнения ще променят лицето на отбора, не бива да бъдат натоварвани с тази тежест.

Целта пред нас е шампионата и Купата, но няма как да дам на всички футболисти едно и също игрово време в срещите… Правилата на футбола не го позволяват. Във всеки мач 18 от тях ще имат шанс за изява.

Пожелавам си да сме конкуренти за титлата, не просто да участваме в надпреварата за нея.

Оценката ми за контролите зависи според това какво точно е трябвало да постигнем по време на тях. Често ми се е случвало, дори когато съм бил начело на силни отбори, да губим. Случвало ми се е и да направим чудесна подготовка и после отборът да не се представя добре в първенството. В проверките всичко зависи и от съперниците. Пак казвам – тези контроли са тест. Целта ни не е била да търсим престижни съперници, а да се натренираме.

От показаното от Прохазка в Малта, мога да кажа, че той има място в Левски и трябва да остане в отбора, но все пак решението не е мое. Аз съм само треньор.

Няма проблем да напиша писмо до Дядо Коледа, че искам да вдигнем Купата и да спечелим титлата, но от нас се изисква да си поставяме най-високите цели и да се борим, за да ги постигнем, не само да говорим за тях. Ако успеем да постигнем нещо по-малко, от това което сме искали, трябва да бъде обсъдено защо нещата са се получили по този начин. Лестър също спечели първенството само веднъж в историята си и може би ще го направи отново чак след 50 години…“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *