Последни новини
Дерменджиев: Лудогорец все още няма конкуренция в първенството

Бившият наставник на Лудогорец – Георги Дерменджиев коментира избора си да поеме казахстанския Ордабасъ и случващото се в родната футболна действителност в интервю за БНТ.

Първи впечатления от новото Ви предизвикателство – Ордабасъ?

– Още се ориентирам в новата държава и новия отбор. Вие много добре знаете какво постигна в Казахстан Мъри Стоилов. Той изключително много ми помага в това отношение. Виждаме се вече няколко пъти със Стойчо Младенов и тази комуникация е изключително полезна за мен.

Не стояхте много време без работа. Няма и шест месеца и отново се впускате в предизвикателства. Имахте ли и други варианти и това ли беше най-добрият?

– Имах други варианти. Имаше и за национални отбори. Аз предпочетох тук в Казахстан, защото както се казва, пътеката е отъпкана и другата причина, както казах, комуникацията за мен е много важна и аз мога да се справям с руския език.

Липсва ли ви Лудогорец? Съжалявате ли за нещо, което не направихте?

– Имаше някои неща, които бих направил, ако съм в онова време. Сега не бих ги направил по този начин. Но успехите, които постигнахме са достатъчно красноречиви. 90% от нещата са завършени, което е много голям процент. Но е можело е да бъде и по-добре.

Не остана ли малка горчилка във Вас от изказването на собственика, че са закъснели със смяната Ви?

– Не искам да коментирам това.

Херо как се справя сега?

– Бих могъл да кажа да бъде себе си. Трябва да се влага много интелект, за да може да се справиш. Не е проблемът правенето, проблемът е постигането на успеха, да бъдат обединени (играчите), да приемат идеята, да разбират какво искаш от тях.

Тоест бащинското в треньора трябва да надделява?

– Трябва да надделява разума, а не егото.

Предстои конгрес на БФС. Ширококоментирана тема. Предполагам имате фаворит?

– Фаворит, да. Аз бих казал, че Боби Михайлов е фигурата. Той не обича да излиза пред прожекторите. Но аз мисля, че според възможностите в България той прави много за българския футбол.

Лудогорец за първи път има много сериозна конкуренция в първенството. Поне на полусезона. Ще успеят ли да защитят титлата?

– Аз мисля, че има подобрение. Но чак до степен на конкуренция – няма. Едва ли ще има изненади.

Тоест стар шампион?

– Така е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *