Последни новини
Динамо Киев набеляза Десподов

Крилото на ЦСКА Кирил Десподов е влязъл в полезре­нието на Динамо Киев. 21-годишният талант се отличи с хеттрик при разгрома с 8:0 над китайския Дзянсу. „Тема Спорт“ разбра, че проверка­та е била изгледана от спорт­ния директор на Динамо Киев Алексей Михайличенко, като именно украинският гранд е следващият съперник на ар­мейците в контролите в Ис­пания – утре от 13:00 часа.

Михайличенко е останал впечатлен от представяне­то на Десподов и в Динамо планират да наблюдават изя­вите му не само в останали­те спаринги на ЦСКА 6 Испа­ния, но и в хода на първен­ството. Интересно е да се отбележи, че през 2001 г. ук­раинците привлякоха Георги Пеев от Локо Сф, като тога­ва той беше на сходна въ­зраст с Десподов – 22 г. Дина­мо плати над 2 милиона дола­ра за правата на халфа, който бе набелязан лично от леген­дарния треньор на киевчани Валерий Добановски.

Когато Добановски умира през 2002 г., Михайличенко е назначен начело на Динамо и го води до 2004-та. През 2008­2009 г. е и селекционер на Ук­райна, а е спортен директор на гранда от Киев от 2013-а насам. На терена Михайличен­ко е помнен като техничен плеймейкьр, а кариерата му преминава през националния отбор на СССР (36 мача и 9 го­ла), Динамо К (1981-1990), Сампдория (1990/91) и Рейн- джьрс (1991-1995).

Харесаният от Михайличенко Десподов се намира В невероятна форма, като се разписа Във всеки от заключи­телните 5 мача на армейци­те през 2017-а, а започна сил­но и новата година. Освен към него голям интерес от чужде­странни клубове има и към голмайстора Фернандо Каранга. Двамата с Десподов не­прекъснато повишават цена­та си през последните месе­ци, като трансфер на бразил­ската звезда през лятото е много вероятен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *