efbet ЛигаВодещи новиниВсички новини

Договорът за името на стадион „Георги Аспарухов“ изтича

Договорът за името на стадион „Георги Аспарухов“ изтича, Football24.bg

Договорът на Левски с телекомуникационната компания „Виваком“ изтича през лятото на  тази година и не е ясно дали е подписан нов, или ще се търси нов рекламодател, който да бъде изписан до името на легендата Георги Аспарухов. Настоящият контракт за промяна наименованието на съоръжението бе подписан през 2017 година.

Опитите на Левски за модернизиране на стадион „Георги Аспарухов“ навлязоха в нова фаза през април, след като бе одобрено решение за прехвърляне на собствеността на спортния комплекс от областната управа на София към Столична община.

Това бе направено с решение на архитектурната комисия на Столичния общински съвет, което бе прието единодушно. Общинарите гласуваха само формално това предложение. Заедно с „Георги Аспарухов“ към общината се прехвърлят всички прилежащи спортни зали в комплекса на „Герена“. В началото на февруари бе учредено от клуба дружество „Стадион Георги Аспарухов“ ЕАД, което има за основна цел именно изграждане на ново съоръжение. Предстои да видим какви стъпки ще бъдат предприети от Левски за името и плановете за строеж.

“Тема спорт”

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P