Последни новини
Дунав поиска над четвърт милион от общината

Президентът на Дунав д-р Симеон Симеонов е предложил на Община Русе да спонсорира клуба с 270 000 лева. Той е вхо- дирал писмо до кмета Пламен Стоилов на 4 април. Идеята на Симеонов е срещу тази сума Ду­нав да рекламира активно об­щината. Предложението на клуба е включено в дневния ред на заседанието на Общинския съвет днес.

 

Новината за предложението на Симеонов до градската упра­ва бе обявена от общинския съ­ветник Мариета Волф във фейсбук група, свързана с клуба. Тя публикува и целия текст с пис­мото на д-р Симеонов.

 

Основният аргумент в пис­мото на д-р Симеонов е след­ният: „Във връзка с предстоя­щите футболни срещи на Ду­нав и интереса, който клубът предизвиква сред русенската общественост, ви каним и от­правяме предложение за съ­трудничество с клуба, а имен­но да спонсорирате представи­телния отбор на мъжете, като по този начин ще можете да промотирате и популяризира­те дейността на общината. Зрителският интерес е силно завишен, тъй като футболни­те срещи са от изключителна важност за местната обще­ственост“, се пише в част от предложението на д-р Симео­нов.

 

Дунав ще играе ба­раж за оцеляване в Първа лига, а преди година завърши 4-и в елита и дори участва в Лига Европа. През този сезон обаче по­следва много сериозен срив в резултатите и отлив на публика. В миналия кръг Дунав за­губи с 0:2 у дома от Септември и това доведе до масово скандиране „Оставка“ от трибуните към треньора Малин Орачев.

 

Днес от 19:30 часа русенци посрещат Локо Пд. Дунав няма да може да разчита на капитана си Диян Димов, който е с комоцио, получено в мача със Септември. Аут с травма е и бразилският плеймейкър Виктор Сандес. Един­ственият проблем на Локо Пд е с контузения бранител Асен Ге­оргиев.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *