Последни новини
Ел Маестро: Копенхаген е по-добрият отбор, но шансовете ни са равни

Наставникът на ЦСКА Нестор ел Маестро коментира предстоящия сблъсък на своя тим срещу Копенхаген от турнира Лига Европа.

 

„Ще дадем най-доброто от себе си утре. Играхме добре в последните няколко мача. За първи път през този сезон ще играем срещу по-добър отбор от нас, така че ситуацията ще бъде малко по-различна. Нашият отбор става все по-добър физически, а това е важно за мен. Копенхаген ще се опита да играят по този начин. За нас е важно да им се противопоставим във физически аспект.

 

Когато започне мачът никой няма да мисли кой е фаворит и кой аутсайдер. И двата отбора ще се опитат да спечелят. Ако погледнем върху историята, колко пари са похарчени в отборите през последните години, треньорите, то със сигурност Копенхаген на хартия ще бъде по-добрият отбор от нас. Когато ги гледах как играят, и познавайки нашия отбор обаче, си мисля, че шансовете са 50:50.

 

Трябва да покажем силните си страни. Трябва да използваме това, което имаме. Като цяло обичам да използваме силните страни на нашите нападатели. Не е много добра идея да играем с високи топки към нашите нападатели.

 

Няма да ви кажа как ще играем. Твърде много треньори има тук. Знаем всичко за Копенхаген, подготвени сме, както съм сигурен, че и те са го направили за нас. Мотивирани сме, както и те със сигурност. Това е най-големият мач за нашия отбор през сезона до този момент. Така е и за тях. Очаквам да стане добър мач.

 

Може би Манолев е най-опитният ни играч. За съжаление утрешният мач идва твърде скоро за него. Той тренира от няколко дни с нас. Надявам се да можем да използваме неговия опит в следващите мачове. Надявам се тези мачове да бъдат повече от два.

 

Копенхаген е много добър отбор. Имат много добри играчи, имат скъпи играчи, те са добре организиран отбор с опитен треньор. За нас предизвикателство ще бъде дали ще можем да играем добре срещу толкова добре организиран тим на това ниво. Те са много по-сериозен отбор от нас, който идва от по-добро първенство. Играят сериозни мачове всяка седмица. Трудно е да се пренастроиш от мач срещу Витоша и Дунав, казвам го с уважение за тези тимове, за мач с Копенхаген. За нас това не е предимство.

 

За мен е по-добре да играем на нашия стадион „Българска армия“. Най-добрите ни мачове досега бяха срещу Рига и Адмира на нашия стадион, когато феновете бяха близо до терена. „Васил Левски“ също е много добър стадион, надявам се утре да дойдат много наши фенове, за да има добра атмосфера“, коментира Ел Маестро пред представителите на медиите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *