23/05/2024
efbet ЛигаВодещи новиниВсички новини

Ел Маестро тотално изпуснал съблекалнята, имал си и прякор

Ел Маестро тотално изпуснал съблекалнята, имал си и прякор, Football24.bg

Вече бившият наставник на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро напълно е загубил доверието на футболисти, разкриха колегите от Блиц.

Новият треньор на червените Стамен Белчев тотално се е хванал за главата и започнал светкавично да върне репутацията на наставника, слагайки ред в отбора.

Играчите взели на подбив изпъдения вече Ел Маестро. Измислили му прякор и не се съобразявали много, много с напътствията и наставленията му. Върхът на всичко били две повтарящи се няколко пъти ситуации. Част от футболистите, петима на брой, отказвали да нощуват на базата в Панчарево в навечерието на домакинските мачове. Вдигали си чукалата от лагера и се прибирали в квартирите си. На другата сутрин, в деня на двубоя, се завръщали. Веднъж един от тях се прибрал при отбора чак към 11 часа, а в 15 часа предстоял мачът.

В последната една година футболистите на ЦСКА са събирани на лагер на базата в Панчарево вечерта преди двубой и рядко ползват столичен хотел, каквато ме практиката преди това в рамките на 4-5 години.

Другата странна ситуация е свързана с… храненето на играчите. В момента на Панчарево няма действащ ресторант. Ръководството обаче осигурява кетъринг. Винаги по време на лагери треньорският щаб поръчва вечеря, която е предоставена в точно определен час. Менюто било изготвено от брата на Нестор Ел Маестро – Никон, и нает диетолог. Изискването на треньора и на помощниците му било всички до един да се хранят със специална храна без изключение. Ел Маестро често твърдял, че храната е основен коз за всеки един футболист – особено що се отнася до физическата подготовка.

На някои играчи обаче не им допадали „сръбските буламачи“ и започнали да си… носят храна от вкъщи – или жените им готвели, или просто си поръчвали от друго място. Футболистите дълго време криели това, изхвърляйки „манджите на Нестор“ тайно в кофите за боклук. Накрая, когато били спипани, станал немалък скандал. Сега при Стамен Белчев това нямало да се случи, уверяват от Борисовата градина. Той знаел в детайли за всичките изцепки на играчите, събрал целия отбор, дръпнал реч и отсякъл, че налага солени глоби при подобни издънки.

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P