efbet ЛигаВодещи новиниВсички новини

Емоционален Любо Пенев: Бяхме оставени сами

Емоционален Любо Пенев: Бяхме оставени сами, Football24.bg

Старши треньорът на Хебър Любослав Пенев едва сдържа сълзите си в интервюто по телевизията след оставането на тима в елита на България.

Ел Голеадор на няколко пъти едва не се разплака, а насъбралите се фенове бурно го аплодираха.

Наставникът направи пауза, за да може да удържи нахлуващите емоции.

Хебър пък си осигури още една година в елита. Тимът на Любослав Пенев се нуждаеше от обрат за 3:1 срещу последния Етър на свой терен. Успехът ги изкачи на спасителната 13-та позиция с 34 точки, с една повече от Ботев Враца.

„Срещата ми се стори много добра. Хебър е един подготвен отбор. Това не е случайност. Имаме стил и характер. 90 минути играем, без да спираме. Показахме го днес, но минава през сериозен труд.

„На преден план излиза трудът на тези момчета през тази цяла една година. Не е случайно миналогодишното оставане в efbet Лига и сегашното. Още веднъж искам да кажа, че от миналото лято до днес единствената подкрепа, която имаше отбора, са феновете. Започнахме една селекция и към Нова година отборът беше доста добър. Бившият кмет и настоящият са основните виновници. Благодарение на феновете, треньорите и администрацията това е резултатът. Да видим тези страничните, които се бият в гърдите, че са от Хебър. Няма финансова стабилност и не дойдоха и други футболисти. Това са факти. Заслугата е на момчетата, браво.

Винаги съм оптимист и вярвам до последно. Показвам го с работата. Пресен пример е днешният мач. Така искам да тренирам отборите, да ги обучавам и да са готови за битка на терена, но бяхме оставени сами.

Не зависи от мен бъдещето на Хебър. Има двама основни виновници – това са бившият и настоящият кмет. Бившият не отговаря на обаждания и съобщения. Настоящият изпраща грамоти. Резултати така не се постигат. Не дойдоха хора, за да станем по-силен отбор. Имахме възможност да сме в осмицата, в шестицата. Бяхме ощетени от съдиите. Над 10 точки ги загубихме заради тях. Има други фактори, които влияят на представянето ни. Всеки трябва да се замисли. Къде сте вие от Хебър? Бившият кмет ни излъга. Настоящият кмет прави обещания и също ни излъга. Сборът на резултата на двамата е нула. Трябва да се замислим сериозно дали искаме да има футбол в Пазарджик, или не. Аз съм професионалист. Искам това нещо да се развива.

Една година се учим. Напредваме. Ние сме може би най-младият отбор в първа лига. Нямаме 24 години средна възраст. Редуваме опитни и млади, за да имаме обигран отбор.

Аз съм оптимист за бъдещето на клуба. Не зависи само от отбора, ами от треньора и администрацията. Това не е случайна победа. Много пъти се случваше през сезона.

Закриха волейбола, сега искат и футбола. Колко нерви да хабя повече? Резултатът е налице. Не е само мой резултат. Това е работа на колектива. Само феновете ни подкрепяха всеки мач“, заяви Емоционалният треньор на Хебър.

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P