Последни новини
Ивайло Андонов: Решението на Костов да премине в Левски е правилно

Бронзовият медалист от САЩ ’94 Ивайло Андонов комен­тира пред „Тема Спорт“ тран­сфера на Станислав Костов от Пирин в Левски. Именно в шко­лата на Андонов Пирин 2001 на­ падателят започва да тренира футбол, след което преминава в Пирин и се налага при орлетата през 2010-а.

 

„Решението на Костов да приеме офертата на Левски е правилно. Важното е да се нало­жи при сините и да продължи възходящо кариерата си. Когато те иска гранд като Левски, е нормално да отидеш в него и да се пробваш. Конкуренцията в такива отбори винаги е се­риозна. Ако вкарва попадения, ще успее да се пребори за мя­сто в състава. В тимове като Левски и ЦСКА това е разковни­чето – като си нападател, на всеки два мача трябва да отбе­лязваш гол“, заяви Андонов.

 

Той разкри силните страни на напа­дателя. „Станислав притежава голмайсторски умения, но и конструктивни качества. Въ­просът е къде ще го използва треньорът. Не знам какви ще са вижданията и изискванията на Делио Роси към него. Левски притежава футболисти с доб­ри качества за изграждането на атаките като Габриел Обертан и Жорди Гомес. Костов мо­же да играе малко зад напада­теля, както и на върха на ата­ ката. Може да върши добра ра­бота в сгъстена обстановка около и в наказателното поле. Кога то се играе срещу по-слаб отбор, който избира по-затворена схема на игра, Станислав избира верните решения.

 

При­тежава техника, за да играе срещу такива тимове и да из­мисля интересни неща. Има ка­чества, но не може да се каже, че е от типа футболисти „пер­де“. Вече няма много такива играчи, които сами се нагърбват и решават мачовете. Съвременните изисквания във футбола станаха такива, че се залага на по-голям колективизъм и участие на всичките футболисти на терена и в две­те фази на играта. Това не спо­мага да има истински „перде­та“ в момента“, добави той.

 

Костов, също както и Андо­нов, е носил фланелката на ЦСКА. „За Станислав това е ми­нало и няма как да му натежи подобно нещо. В момента е в Левски и само това е важното. Той вече натрупа опит и мно­го добре знае какво го очаква. Дано да има късмет да е здрав и да се възползва от възможно­стите, които му се отдават. Не знам дали ще му помогне толкова работата с Делио Ро­си. Клубът даде картбланш на италианеца. Ще го видим те­първа какъв треньор е. фут­болът на Апенините няма ни­що общо с нашия като манта­литет, подготовка, отноше­ние на журналисти и публика. Всичко е различно“, заяви Андо­нов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *