efbet Лига Всички новини

Ивков показа офертите за Кордоба и Краев

Изпълнилият директор на Левски Ивайло Ивков показа пред представители на Сдружението “Левски на левскарите” и Тръст “Синя България” оферти на стойност за 600 хиляди евро от унгарския МОЛ Фехервар за Андриан Краев и потвърждение за предложените два милиона евро от датския Брьондби за Хосе Кордоба.

Освен това адвокатът показа на представител на тръст “Синя България” SMS от колегата си от руски клуб – Сочи, който беше на руски език, в който за Кордоба се предлагат 2,5 млн. евро и 10% от бъдещ трансфер. Нещо, което вчера Сираков заяви пред БНТ, като бронзовият медалист от САЩ’94 не скри, че се опасявал от нова “Казанска афера” и затова е отказал, след като е говорил с НАП.

Желанието на Ивков бе събитието да не се заснема с камера, освен тази на клубната телевизия, за да се запази конфиденциалност на показаните документи най-вече към отборите, които той показа, че са водили официална комуникация с Левски за двамата играчи на клуба.

“Аз не съм класически лъжец”, обяви Ивков. “Дните ми на стадион “Георги Аспарухов”, като изпълнителен директор, са преброени. Това усещам, нямам информация, въпреки че могат да ме сменят за три минути, но няма да си тръгна без да покажа, че не съм лъжец. За мен и моя баща Левски е мисия. Факт е, че работим със Сираков врата до врата, но не си говорим. Проблемите ни започнаха от мача с ПАОК, когато започна да се бърка в работата ми. За мен той е най-големият футболист на Левски след Георги Аспарухов, като той ме е довел на този пост, но имаме сериозни различия и смятам, като директор, че тези оферти трябваше да бъдат приети”, категоричен е Ивков.

“Имахме оферта за 600 хиляди за Краев, която стигна до 700 хиляди, но собственикът поиска един милион. Брьондби вдигна офертата до два милиона и 200 хиляди, като даваха и 10% при следващ трансфер. Тогава Наско Сираков каза да поискам 2,5 милиона евро, но аз нямах моралното право, след като преди това ми беше казано, че цената на Кордоба е 2 милиона”, сподели Ивков.

“Относно преговорите със Сочи, чийто представили бяха при нас в Дубай, имаше вариант как да се вземат парите и без да пострада клуба или Кордоба, който беше готов да отиде в Русия и да печели по-сериозни възнаграждения. Факт е, че има проблем с потенциални сделки с руски клубове. Има обаче и вратичка в този случай – те да преведат сумата на играча, а той на нас. Има дължим процент към панамците, които държат част от правата на Кордоба, тъй като го взехме в много деликатен момент, когато нямахме финансов възможност. Този процент е 25%, но съм уверен, че с разговори щяхме да свалим сумата двойно и не смятам, че щяхме да им дадем повече от 300 хиляди лева. Няма как да предизвикам втора “Казанска афера”. Не искам да се връщам назад във времето, какви неща направиха тогавашните управници в клуба. Тези хора и преговори бяха реални”, допълни Ивков.

Директорът също заяви, че не иска конфликт със Сираков, а само да докаже, че не е лъжец. Дори не твърди дали е правилно, или неправилно това, че легендарният голмайстор е отказал офертите, тъй като може да се окаже прав и тези футболисти лятото да струват повече. Все пак е уверен за себе си, че тези пари са щели да помогнат много на клуба в тази ситуация, за да плати главницата към задълженията си на НАП, които са над 11,5 милиона лева.

Свързани новини

Мъри: Сираков никога не е пречил на моята работа!

Сираков: Когато казваш истината на привържениците, е много лесно!

Наско Сираков: Който има разногласия с мен, си тръгва!

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P