efbet ЛигаВодещи новиниВсички новини

Изборите забавили проекта за “Армията”

Поредните парламентарни избори в България, които ще се проведат утре, са саботирали плановете на ЦСКА. Ръководството на клуба трябваше до края на март да представи идейният проект за реконструкция на стадион “Българска армия”, но това ще се забави с няколко седмици, пише “Тема Спорт”.

Изготвянето на проекта е на финалната права, като първо той трябва да бъде входиран за одобрение в Министерството на спорта, което е съдружник в общото дружество “Българска армия имоти”. Чак след това ще бъде показан на обществеността.

Въпросното входиране обаче не е възможно да се случи нито през тази, нито през следващата седмица, тъй като на преден план в държавните ведомства в момента са предстоящите избори.

Така следващата цел на ЦСКА е проектът за стадиона да бъде представен на феновете през втората половина на април, в навечерието на 75-годишния юбилей на клуба. Това загатна в сряда и фондацията “За София”, която обяви, че се е запознала с казуса около дома на 31-кратните шампиони.

“В момента текат процедури по изготвяне на основния проект за обновяването на стадиона. Капацитетът на новото съоръжение ще е 18 000 души. По предварителни сметки ще са нужни 60 милиона лева. Първата копка се очаква в началото на лятото. Цялостният ремонт обаче ще отнеме около 2 години. Има обещания, че паркът няма да бъде засегнат, а дори облагороден. До месец футболният клуб ще представи готовата нова визия на медии и фенове”, обясниха в сряда от фондацията, която се грижи за обществените проблеми на територията на столичната община.

Свързани новини

Арис Солун отправи оферта за Филип Кръстев

stambeto

Официално: Ботев се разделя с Валентич и Балтазар

stambeto

ЦСКА приема Черно море в Пазарджик

stambeto

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P