13/07/2024
efbet ЛигаВодещи новиниВсички новини

Избраха Гонзо за член на Изпълнителното бюро на БОК

Избраха Гонзо за член на Изпълнителното бюро на БОК, Football24.bg

Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов беше избран единодушно за нов член на Изпълнителното бюро на Българския олимпийски комитет (БОК) на днешното Общо събрание на организацията.

Иванов замени в управителното тяло на БОК Георги Глушков, който беше освободен официално след негова молба, свързана с избирането му за служебен министър на спорта.

„На 17 април получихме уведомление от Георги Глушков с искане да бъде освободен от Изпълкома заради несъвместителност, свързана с избирането му за служебен министър на спорта. Според нашите правила това е конфликт на интереси и той не може да съвместява двете позиции. Затова уважихме решението“, обясни председателстващата Общото събрание Здравка Йорданова.

Предложението за избирането на Иванов е на прездедателят на БОК Стефка Костадинова и е одобрено от Изпълнителното бюро на организацията.

От БОК беше изключена Българската федерация по шахмат, тъй като вече не е свързана със световната централа ФИДЕ и заради това не отговаря на изискванията на членство. Като индивидуални членове пък бяха изключени бившият волейболист Мартин Стоев и бившата състезателка по фигурно пързаляне Албена Денкова заради неучастие в три поредни Общи събрания без основателна причина.

В БОК пък бяха приети две нови национални федерации – по кикбокс и муай тай и по лакрос.

Общото събрание завърши с минута мълчание в памет на починалия по-рано през годината проф. Пюзант Касабян – един от основоположниците на бадминтона в България.

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P