19/06/2024
efbet ЛигаВодещи новиниВсички новини

Илиан Илиев: Отсъстващите може би ще осъзнаят, че са изпуснали нещо добро

Илиан Илиев: Отсъстващите може би ще осъзнаят, че са изпуснали нещо добро, Football24.bg

Селекционерът на националния ни тим Илиан Илиев коментира предстоящата контрола на България срещу Румъния.

„Идваме с мисълта да стане един хубав мач. Имаме две контролни срещи до Лига на нациите, играем срещу добър отбор, на който пожелаваме успех на европейското първенство. Румъния има доста футболисти, които играят в чужбина. Има добро ядро, упражняват работа с треньора, след доста година се класираха за европейското, и то от трудна група. Пред тях е европейското, пред нас почивката. Трябва да сме много концентрирани, в което не се съмнявам, че ще е така.

За страх не можем да говорим, подхождаме с уважение, имаме със сигурност нашите аргументи. В съвременния футбол единиците не играят. Победата е важна за всеки отбор, всеки отбор се нуждае от победи и самочувствие. Румъния има и мач с Лихтенщайн.

Играл съм с румънци – Пандуру, Шумудика, познавам почти всичките имена от онова тяхно поколение, което наскоро имаше демонстративен мач тук. Страхотни футболисти. С Пандуру се чуваме и сега, семейни приятели сме. Да, от първоначалния списък отпаднаха седем души, за съжаление, плюс Виктор Попов, който е с нас, но няма да може да играе. Надяваме всеки, който излезе утре, да знае, че това е сериозен мач, със сериозен противник, а тези, които не са с нас може би ще осъзнаят, че са изпуснали нещо добро и не са тук.

Добрите моменти от предните мачове трябва да ги увеличаваме като време. Нашите футболисти имат качества и са талантливи, трябва ни самочувствие, да трупаме самочувствие срещу един добър отбор – самочувствие, което загубихме през годините“, заяви Илиан Илиев.

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P