Последни новини
Името на новия шеф на съдиите става ясно в сряда

В сряда за първи път ще се събере новоизбраният Изпъл­ком на Българския футболен съюз. И той ще трябва да ре­ши кой да бъде шеф на Съдий­ската комисия. Както е из­вестно, през миналата седми­ца Петър Петров подаде оставка, а президентът на централата Борислав Михай­лов му я прие.

 

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев призова клубовете да бъдат по-търпеливи към реферите, които във всеки кръг правят груби грешки, които повлияват на крайните резултати на мачо­вете.

 

„В другите първенства няма истерии. Нека бъдем търпеливи. Не разполагаме с безкрайно много съдии. Нека им дадем шанс, да застанем зад тях. Самите проблеми ид­ват от това, че едни и същи съдии ръководят мачове на отборите от челото. Това е грешката на Съдийската ко­мисия“, каза Фурнаджиев в предаването „Спортна тре­ска“ по БНТ1.

 

„Ако знам информация, че някой клуб или човек натиска съдии, ще сигнализирам. Това вмешателство не идва задъл­жително от президента или изпълнителния директор на даден тим. Ние ще застанем твърдо зад реферите. Нека като има опити за натиск върху тях, да ни сигнализи­рат. Клубовете пък да спрат нападките, а не постоянно да търсят вина в съдии, ко­мисии и всичко друго, но не и в себе си“, допълни Фурнаджи­ев.

 

Друг от вицепрезиденти­те на БФС – Йордан Лечков, пък си пожела да бъде избран по-добър шеф на Съдийската комисия.

 

„Когато се правят грешки – видни, очевидни и очевадни, то човекът, който отговаря, трябва да поема риска и отговорността. Да се надяваме, че ще намерим по-подходящ човек или ситуа цията там да се подобри, но това зависи от всички нас“, заяви Лечков.

 

 

Тема Спорт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *