Последни новини
Името на новия шеф на съдиите става ясно в сряда

В сряда за първи път ще се събере новоизбраният Изпъл­ком на Българския футболен съюз. И той ще трябва да ре­ши кой да бъде шеф на Съдий­ската комисия. Както е из­вестно, през миналата седми­ца Петър Петров подаде оставка, а президентът на централата Борислав Михай­лов му я прие.

 

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев призова клубовете да бъдат по-търпеливи към реферите, които във всеки кръг правят груби грешки, които повлияват на крайните резултати на мачо­вете.

 

„В другите първенства няма истерии. Нека бъдем търпеливи. Не разполагаме с безкрайно много съдии. Нека им дадем шанс, да застанем зад тях. Самите проблеми ид­ват от това, че едни и същи съдии ръководят мачове на отборите от челото. Това е грешката на Съдийската ко­мисия“, каза Фурнаджиев в предаването „Спортна тре­ска“ по БНТ1.

 

„Ако знам информация, че някой клуб или човек натиска съдии, ще сигнализирам. Това вмешателство не идва задъл­жително от президента или изпълнителния директор на даден тим. Ние ще застанем твърдо зад реферите. Нека като има опити за натиск върху тях, да ни сигнализи­рат. Клубовете пък да спрат нападките, а не постоянно да търсят вина в съдии, ко­мисии и всичко друго, но не и в себе си“, допълни Фурнаджи­ев.

 

Друг от вицепрезиденти­те на БФС – Йордан Лечков, пък си пожела да бъде избран по-добър шеф на Съдийската комисия.

 

„Когато се правят грешки – видни, очевидни и очевадни, то човекът, който отговаря, трябва да поема риска и отговорността. Да се надяваме, че ще намерим по-подходящ човек или ситуа цията там да се подобри, но това зависи от всички нас“, заяви Лечков.

 

 

Тема Спорт

%d блогъра харесват това: