Последни новини
Камбуров: Щях да съжалявам, ако бях спрял с футбола. Ще преподпиша с Берое

Нападателят на Берое Мар­тин КамбуроВ заяви, че се надя­ва още тази пролет да стигне кота 200 във вечната голмай­сторска листа 8 Първа лига. Се­га той дели второто място с Наско Сираков с по 196 попaдeния. Камбуров призна, че най-вероятно ще приеме предло­жението на заралии за нов до­говор.

„Вече 5-6 месеца съм в Берое и се чувствам добре, заиграх редовно и успявам да помагам на отбора, за да влезе 8 първа­та шестица. Успокоил съм се и давам най-доброто от себе си. Не искам да се връщам назад. Мислех да се откажа, но видях добро отношение на хората от Стара Загора. Ако бях спрял с футбола, щях да съжалявам. Радвам се, че продължавам да си пиша историята. Искам да стигна 200 гола. Не съм се умо­рил да вкарвам. Тези 196 гола ме карат да продължавам и да поддържам високо ниво. Като минеш 32-33 години, е по-труд­но да си конкурентоспособен, но отбелязването на попаде­ния ми дава сили“, каза Камбуров пред БНТ 1.

„Има разговори с ръковод­ството на Берое за удължава­не на договора с една година. Ако съм здрав, а и Берое продължи да показва нужното уважение, аз ще отвърна със същото и ще преподпиша. От- там нататък никой не знае какво ще стане и още колко ще играя. Засега нямам намерение да ставам треньор. Тази про­фесия е трудна, защото тряб­ва да отговаряш за 30 човека. Трябва да влизаш в положение­то на всеки футболист, да зна­еш как да се отнасяш към все­ки… Доста е сложно и не се виждам като наставник“, доба­ви Камбуров.

Относно отсъ­ствието му на футболист на годината и дали е обиден за второто място той каза:

„Имах си причини. Просто не можах да присъствам. Ако бях обиден, може би щях да отказ­вам участие от 2004 г., когато не ме взеха на европейското в Португалия. Никога не съм се сърдил. В България нещата по­някога са несправедливи, но аз съм показал, че мога да ги пре­възмогна и да продължа“, каза стрелецът.

На въпрос как би се чувствал в атаката на Берое в партньорство с Димитър Бербатов, той отговори: „Това ще е много хубаво и ще се рад­вам, ако той дойде. Това е до­ста трудно за момента, но със сигурност с Бербатов ще е до­ста лесно да се играе“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *