Последни новини
Каранга: Не ни отписвайте

Звездата на ЦСКА – Фернандо Каранга спечели приза за Играч на месеца за четвърти път през този сезон в редовната анкета на „Пресклуб Бълга­рия“. Допитването се про­вежда сред медиите, като Каранга бе избран убеди­телно за №1 през март с 12 гласа, докато Паулиньо (Левски) и Жоао Паоло (Бо­тев Пд) останаха далеч на­зад с по 4. Бразилецът полу­чи същия приз и през март 2017, юли 2017 и август 2017 г. Само през този сезон пък нападателят има цели 6 награди за №1 на кръга, като тази анкета се про­вежда сред треньорите в професионалния футбол. Каранга бе награден вчера и даде пресконференция по този повод.

 

Фернандо, липсваше ли mi теренът, след като беше на казан за два мача? И ще бъдеш ли по-спокоен до края на сезона?

 

 • Първо благодаря за поредната награда, ще дам всичко от себе си, за да спечеля още Трудно беше да съм отвън и дг гледам от трибуните. Но пък това бе период, в който се възстанових, отпочинах и сън мотивиран да се върна силно Моята игра е такава – малко по-агресивна, което води до картони, но съм си взел поука и ще вни­мавам повече. Ще избягвам да получавам наказания. Сега идва вечното дерби и обещавам да дам всичко от себе си, за да спечелим трите точки.

 

Усещаш ли по-голямо напре­жение върху себе си заради всичко, което се случи през последните седмици? В това число влизат не само карто­ните ти, но и глобата, която отнесе за своята радост…

 • Разбира се, не за първи път съм в центъра на вниманието. Аз идвам от емоционална дър­жава и там се празнува бурно след всеки гол. Но пак казвам, че съм си взел поука и ще вни­мавам занапред.

 

Не ви ли омръзна да играе­те срещу Левски? Всяка сряда имате мачове с тях…

 • O, не, в никакъв случай. Не ми омръзва. Аз съм готов всеки ден да играя с Левски. Това е класико, голям мач, най-хубави­ят в България. Винаги е удовол­ствие да играя срещу Левски.

 

 

Очакваш ли провокации срещу себе си в мача?

 • Да, разбира се. И не само срещу Левски, но и от страна на всички други отбори, с които играем. Всички ме познават добре, наясно са с моя начин на игра и им е трудно срещу мен. Поради тази причина търсят всякакви начини да ме спрат и се получават тези прово­кации, но не са нещо ново за мен.

 

Смяташ ли, че ако не победите Левски в този кръг, титлата ще се превърне в мираж? Още повече с оглед добрата форма, в която се намира Лудогорец…

 • Винаги излизаме на те­рена да печелим. Няма да е лесно, но ние ще гоним вся­ка топка докрай срещу Левски. И да ни липсва ня­кой играч, ще направим всичко възможно да спече­лим трите точки и да се държим възможно най-бли­зо до Лудогорец.

 

В последния мач срещу Левски не се представих­те добре. Какво трябва да покаже ЦСКА сега, за да се поздрави с успех?

 • Мотивация – трябва да имаме по-голяма моти­вация от съперника. Важ­на е и подкрепата от феновете, която винаги е страхотна. Имаме ли не­обходимото желание, ще се поздравим с успеха в дербито.

 

Преди мача с Верея усе­ти любовта на феновете, след като раздаваше автографи на „Армията“. Готов ли си да останеш заради тях в ЦСКА и през следващия сезон? И въоб­ще каква е ситуацията около твоето бъдеще в клуба?

 • За мен беше огромно удоволствие да обърна внимание на феновете. Аз съм си тук в момента. До края на шампионата много неща ще се случат. Искам един ден, когато си тръг­на, да го направя с поне един трофей в ЦСКА.

Относно последното дербии треньорът Белчев, и Стой­чо Стоилов имаха доста кри­тики към отбора, макар че ви липсваха доста футболисти. Какво е мнението ти за този мач?

 • Това е в миналото. Идва следващият двубой и имаме възможност за реванш срещу Левски – и в първенството, и за купата. Мотивирани сме да се справим по-добре този път и да спечелим.

 

Бодуров каза, че в Левски ги е страх от вас, споделяш ли това мнение?

 • (Смее се.) Не мога да кажа същото нещо. Левски не е слаб отбор. Важното е кой ще влезе по-мотивиран в дербито. Това увеличава значително шансове­те за победа.

 

Възможно ли е да заличите преднината на Левски от два гола на чужд терен за купата?

 • Естествено. Нищо не е приключило за купата, не сме се отказали. Още не мислим за то­ва, защото имаме други мачове преди това. Но всички вярваме, че сме способни на обрат.

 

Смяташ ли, че сезонът на ЦСКА е пред провал след загу­бите от Лудогорец и Левски?

 • О, не. Чакайте, не бързайте да ни отписвате. Не вярвам в това. Ние в ЦСКА сме победи­тели. Не може две загуби да заличат целия сезон. Има още мачове до края. Заре­дени сме с огромна амбиция да си постигнем целите.

 

След загубата от Лудого­рец в Разград се появи една ва­ша снимка от съблекалнята, в която всички сте се прегърна­ли. Какво си казахте след то­зи мач, а и след поражението от Левски?

 • Ние винаги сме заедно и за­губите няма да разбият колек­тива. ЦСКА е най-големият клуб и когато играеш тук, трябва да си наясно с очаквани­ята. Сега се готвим още по- усърдно, защото наистина имаме доста работа за върше­не.

 

В кръга на шегата притес­няваш ли се за поста си, след като Чорбаджийски вкара два гола?

 • Е, няма как да ме заплашва той (смее се). Чорбаджийски ми е като брат, оценявам то­ва, което направи срещу Верея. Вкара два гола, но в крайна сметка това е моята работа. Който и друг да бележи обаче, е добре дошло.

 

Говори ли с Жеферсон от­носно изгонването му в Разг­рад? Какво го провокира да реагира по -този начин?

 • Жеферсон не искаше да уд­ря никого в онази ситуация. Напротив – той тръгна да разтървава Енрике и Дяков. Же­ферсон искаше qa ги спре. Но Дяков направи симулация и това доведе до червения кар­тон на Жеферсон.

Спориш за първото място при голмайсторите с Кешерю. Уверен ли си, че ще задър­жиш лидерството и какво е мнението ти за нападателя на Лудогорец?

 • Уверен съм, че ще спечеля. Аз ще продължа да си върша ра­ботата и да правя това, в кое­то съм най-добър. Конкуренция­та е хубаво нещо, защото те стимулира да си повишаваш нивото. Заради моето наказа­ние пропуснах един мач за пър­венство, но сега съм на линия и се готвя за още попадения.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *